Aioli Soslu Uskumru nasıl yapılır
Resimli Aioli Soslu Uskumru tarifi
Malzemeler
2 diş sarımsak
1 su bardağı mayonez
iki bucuk su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1 cay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 corba kaşığı margarin
1 limon
1 demet maydanoz
Yapılışı
imagesaiolisosluuskumrutarifiresimli5ad45f4635786
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın
Once aioli sosu hazırlayın Bunun icin dovulmuş sarımsakla mayonezi bir telle iyice karıştırın Daha iyi bir yontem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dovulmuş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin
Balıkları temizleyip,yıkadıktan sonra suzulmeye bırakın Unu, balıkları alacak buyuklukte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifce tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın
Unlanmış balıkları ızgaranın uzerine yerleştirin Uzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırca ile surerek bir kere cevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 67 dakika pişirin
Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular uzerine eritilmiş margarini bir fırca ile surun Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla susleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın
Resimli Aioli Soslu Uskumru tarifi
Malzemeler
2 diş sarımsak
1 su bardağı mayonez
iki bucuk su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1 cay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 corba kaşığı margarin
1 limon
1 demet maydanoz
Yapılışı
imagesaiolisosluuskumrutarifiresimli5ad45f4635786
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın
Once aioli sosu hazırlayın Bunun icin dovulmuş sarımsakla mayonezi bir telle iyice karıştırın Daha iyi bir yontem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dovulmuş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin
Balıkları temizleyip,yıkadıktan sonra suzulmeye bırakın Unu, balıkları alacak buyuklukte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifce tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın
Unlanmış balıkları ızgaranın uzerine yerleştirin Uzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırca ile surerek bir kere cevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 67 dakika pişirin
Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular uzerine eritilmiş margarini bir fırca ile surun Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla susleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın