Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aile İci Eğitim

Aile İci Eğitim
0
151

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Aile İci Eğitim Nasıl Olmalıdır
Cocuk Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cocuk Yetiştirmede Anne Babanın Gorevleri

imagesaileiciegitim5ad53bee95406

Aile ortamı cocuğun sosyalleştiği ilk ortam olduğundan cocuğa karşı bilincli yaklaşım gelecekte kendine guvenli, sağlıklı duşunebilen, uyumlu, sevmeyi ve sevilmeyi bilen, sorumluluk ve kişilik sahibi bireyler yetişmesi icin ilk adım olacaktır Aile icinde cocuğa karşı tutum cocuğun karekterinin gelişmesinde cok onemli bir etkendir Bundan dolayı anne babanın cocuğa tutarlı bir şekilde, anlayış ve sabırla yaklaşması gerekir

Cocuğumu doğruyetiştireceğim demekten cok cocuğuma nasıl yaklaşırsam onun icin daha iyi bir ebeveyn olurum demelisiniz Cocuğunuza sevgi ile yaklaşmanız bir on kaşuldur bunun dışında şu noktalara dikkat etmek gerekir:

•Cocuğunuzu yetiştirirken onun sizin istediğiniz kişiliğe buruneceğini duşunmeyin Onunla kurduğunuz iyi ilişki sayesinde ona tavsiyelerde bulunabilirsiniz
•Onun size saygılı olmasını istediğiniz kadar siz de ona saygı gostermelisiniz
•Ona yeterince zaman ayırın ve hoşgorulu davranmaya calışın (kendi fikirlerini soyleme şansı tanıyın)
•Ornek bir aile olmaya calışın ve hatalarınız olduğunda bunu kabullenin, ona asla yalan soylemeyin
•Bazı şeyleri sizinle yaşayarak oğrenmesini sağlayın
•Onun yanlışlarıyla fazlaca ilgilenmekten cok doğrularını yakalamaya calışın
•Para kullanmasını oğretmeye calışın, boşuna para harcamak yerine gerektiğinde harcamasını oğretin
•Onu devamlı başkalarıyla kıyaslamaktan kacının ve kendisini aşmasını sağlayın
•Ona ilgi gostermekten kacınmayın ama bunu aşırıya kacırmayın bundan sıkılabilir
•Size yardım etmek istediğinde ona fırsat verin ve onu gayretinden oturu kutlayın Bu ona kendine guvenme duygusunu verecektir
•Hatalarını gorduğunde onu suclamayın yapması gerekenin ne olduğunu soyleyin
•Eğitimine onem verin devamlı oğretmeniyle iletişim halinde olun
•Odevlerinde yardımcı olun ama asla onun yapması gerekeni siz yapmayın
•Araştırmacı olmasına onem verin Kendinize bir konu belirleyin ve bunu beraberce araştırın
•Onu ovmekten kacınmayın bunu yaparken de aşırıya kacmayın
•Ustunden gelemeyeceği yukler vermekten kacının
•Onunla hicbir konuda pazarlık etmeyin, ruşvet vermekten kacının
•Davranışlarına dikkat edin surekli aynı hatayı yapıyorsa neden boyle davrandığını araştırın ve ona bunu duzeltmesinde yardımcı olun
•Toplum icinde onu asla suclamayın, bunu yalnız olduğunuz zamanda guzel bir bicimde soyleyin
•Onu sevdiğinizi ona soyleyin, bunu gostermekten asla kacınmayın
•Yatmadan once cocuğunuza kitap okuyun, okuma alışkanlığı bu yaşlarda edinilir Eğer mali durumunuz elveriyorsa ona resimli kitaplar alın okuma bilmese de kitaplarla aşina olması ilerde okulda daha başarılı olmasına yardımcı olacaktır
•Butun cocukların da buyukler gibi ayrı bir birey olduğunu unutmayın Onlara bir birey gibi yaklaşın, kişisel isteklerine saygı duyun
•Hata yapması icin ona fırsat verin, kimse duşmeden bisiklete binmeyi oğrenemez
•Cok fazla kural koymayın ama olan kurallara da uyun

ailemcom​

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt