iltasyazilim
FD Üye
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı süt
Kreması için:
*3 yumurta
*1, 5su bardağı şeker
*500 gr labne (Mascarpone) peyniri
*200gr süt kreması
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*250 gr ahududu
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi Yapılışı
1
*Önce frambuazları su ve şekerle karıştırıp dolapta 1 saat bekletiyoruz
*Bu esnada bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz
*Erittiğimiz tereyağını ve sütü döküp bisküvileri karıştırıyoruz
*Kelepçeli kalıba iyice yayıyoruz
*Dolaba koyuyoruz
*Kremasını hazırlıyoruz, yumurta ve şekeri 23 dk çırpıyoruz
*Labne ve süt kremasını ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz
*Un, vanilyayı ekleyip az daha karıştırıyoruz
*Kalıba dökmeden önce kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz
*Dolaptan çıkardığımız kalıba koyuyoruz
*Kabarcıklar oluşmaması için birkaç kere tezgaha vuruyoruz
*Önceden ısıttığımız 200derecelik fırında 10dk pişirip dereceyi 160a düşürüp 50dk daha toplam 1 saat pişiriyoruz
*Bu sürede fırının kapağı açılmamalı ve içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyulmalıdır
*Bu şekilde çatlama olmaz
*Bu arada frambuazları küçük bir tencereye alıyoruz içine 1 çay bardağı su ile sulandırdığımız nişastayı ekleyip kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz Soğumaya bırakıyoruz
*1 saat sonra fırını açtığımızda hafif salladığımızda titreme yoksa ılımaya bırakabilirsiniz eğer titriyorsa biraz daha pişirebilirsiniz
*Kekimiz de soğuduktan sonra üzerine frambuaz sosumuzu döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Afiyet olsun
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı süt
Kreması için:
*3 yumurta
*1, 5su bardağı şeker
*500 gr labne (Mascarpone) peyniri
*200gr süt kreması
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*250 gr ahududu
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi Yapılışı
1
*Önce frambuazları su ve şekerle karıştırıp dolapta 1 saat bekletiyoruz
*Bu esnada bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz
*Erittiğimiz tereyağını ve sütü döküp bisküvileri karıştırıyoruz
*Kelepçeli kalıba iyice yayıyoruz
*Dolaba koyuyoruz
*Kremasını hazırlıyoruz, yumurta ve şekeri 23 dk çırpıyoruz
*Labne ve süt kremasını ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz
*Un, vanilyayı ekleyip az daha karıştırıyoruz
*Kalıba dökmeden önce kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz
*Dolaptan çıkardığımız kalıba koyuyoruz
*Kabarcıklar oluşmaması için birkaç kere tezgaha vuruyoruz
*Önceden ısıttığımız 200derecelik fırında 10dk pişirip dereceyi 160a düşürüp 50dk daha toplam 1 saat pişiriyoruz
*Bu sürede fırının kapağı açılmamalı ve içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyulmalıdır
*Bu şekilde çatlama olmaz
*Bu arada frambuazları küçük bir tencereye alıyoruz içine 1 çay bardağı su ile sulandırdığımız nişastayı ekleyip kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz Soğumaya bırakıyoruz
*1 saat sonra fırını açtığımızda hafif salladığımızda titreme yoksa ılımaya bırakabilirsiniz eğer titriyorsa biraz daha pişirebilirsiniz
*Kekimiz de soğuduktan sonra üzerine frambuaz sosumuzu döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.