teknolojiuzmani
FD Üye

Ahududu Reçelli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
(26 santimlik kalıp)
- 200 gram burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı fındık
- 100 gram tereyağı
- 3 paket philadelphia 200 gr
- 2 paket krema 200 ml
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker 200 ml
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 300 gram ahududulu reçeli
Ahududu Reçelli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip eritmiş olduğumuz tereyağ ile karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt koyalım. Rondodan geçirdiğimiz bisküvileri kalıba dökelim ve bardakla düzleştirelim.
- Buzdolabına koyalım ve soğurken kremasını hazırlayalım.
- Krema, labne ve şekerle uygunca karıştıralım.
- Üzerine nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyelim.
- En son yumurtaları tek tek kırıp onları da güzelce karıştıralım .
- Kremayı dökelim ve 160 derecede alt üst fanı ayarda 1 saat pişmeye bırakalım.
- Fırının tabanına başka bir kaseye sıcak su koyup onu da fırının içine koyalım.
- Ahududu reçeline 1 çorba kaşığı su ekleyip mikserle çırpalım.
- Fırının ağzını aralık açıp yavaş yavaş soğuması için 1 saat daha bekleyelim.
- Sosu üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun ♡