
Ahtapot Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet ahtapot
- 2 adet kırmızı biber
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 kol dereotu
- Tuz
Ahtapot Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ahtapotu marketlerden temizlenmiş ve dondurulmuş halde almak işinizi hayli kolaylaştıracaktır.
- Lakin dilek ederseniz balıkçıdan taze ahtapot da alabilirsiniz. Şayet taze ahtapot alacaksanız, satıcıdan ahtapotunuzu temizlemesini isteyebilirsiniz. Çünkü balığın başında bulunan mürekkep kesesi ve iç organları ehil bireyler tarafından düzgünce temizlenmelidir.
- Ahtapotu yıkarken bacaklarını bol suyun altında birbirine sürterek yıkamalısınız. Gövdesinde bulunan dişleri bıçakla keserek çıkarmalısınız.
- Bacaklarının ortasını da bıçak yardımıyla keserek ahtapotun hudutlarını gevşetmeli ve daha kolay pişmesini sağlamalısınız.
- Temizlenen ahtapot düdüklüde 45 dakika pişirilir (Düdüklünün içine bir ölçü ekmek sirke ve şeker eklenmeli)
- Kırmızı biberler közlenir. Tüm materyaller doğranır, tuz limon ve zeytinyağı ek edilerek karıştırılır.