Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahnef El-Hemedani Kimdir

Ahnef El-Hemedani Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ahnef ElHemedani hayatı
Ahnef ElHemedani hakkında veri

Ahnef ElHemedani Hemedan'da yetişen evliyânın meşhurlarındandır Doğum ve vefât târihleri bilinmemektedir Hayâtı hakkında kaynaklarda pozitif bilgi yoktur Bir halini kendisi şöyle anlatmıştır: Bir defâsında çöle çıkıp yalnız başıma kaldım Ellerimi açıp, Allahü teâlâya şöyle duâ ettim:

Yâ Rabbî ben zayıfım, sen her şeye kâdirsin Senin ziyâfetine (Kâbe'yi ziyârete) gitmek isterim Böyle duâ edince gönlüme seni kim dâvet etti? diye suâl geldiSonradan yâ Rabbî! Kâbe o kadar bir yerdir fakat, oradaki sâlih kullarının hürmetine bana da orada bulunma nasîb olur diye duâ ettim Bu sırada âniden bir ses duydum Baktım fakat arkamdan biri bana sesleniyor Deveye binmiş birisi idi Bana; Nereye gidiyorsun?dediMekke'yededim Seni kim gösteri etti?dedi Bilmiyorumdedim Peki böyle yola çıkmak şiddet kuvvete bağlıdırdeyince, Öyledir, ama ben tufeylî olarak, beni sevenlerin yanına geldimdedimNe hoş tufeylîlik ve dost sevgisi! Haydi yürü sana yol açıldıdedi Daha Sonra devesini gösterip;

Bu devenin hakkından gelebilir misin?deyince, Evet!dedim Deveden inip bana teslim etti Haydi bin Kâbe'ye doğru yola devâm etdedi

1) NefehâtülÜns (Osmanlıca); s128

2) NesâyimülMehabbe; s46 *

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt