Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmet Haşim Göl Saatleri Şiiri

Ahmet Haşim Göl Saatleri Şiiri
0
249

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Ahmet Haşim Göl Saatleri şiiri oku
Ahmet Haşim Göl Saatleri kitabı
Ahmet Haşim Göl Saatleri

Göl Saatleri, Ahmet Hâşim şiirinin açık denizi gibi Şair, ilk yayımlanış tarihlerinden bu yana hemen hemen yüz sene geçen şiirleriyle hâlâ ayakta ve bizi gerçek şiirin uzaktan ve esrarengiz sularına buyur ediyor Hâşimin ilk şiir kitabı olan Göl Saatleri de basıma hazırlanırken, öbür kitaplarda olduğu gibi metin ve notlar dışında, tanıtıcı ve çözümleyici sunuş yazısı, minik sözlük de eklendi Tadımlık ZULMET Ey sen Fakat şimdi kararsız bir şekli pürhayâl oldun Bu semâyı mesânın aşağı! Gecenin mevti ufku bağlamadan Susmadan her teneffüsi kuvvetli, Ey sen Fakat sönmemiş zeri zülfünde son ziyâyı nehâr, Bu genç elinle bu bitap cebîni lâlimi sar, Ve sonradan git Bana bîvad olan bu yollar hep Adımlarınçün gevşemiş pürincilâ vü zeheb Bırak leyâle bu cismi garîb ü merdûdu, Dizim eğildi; soğuk bir deniz gibi zulmet yavaşça boğuyor bende ömri bîsûdu Diken ve taşları üstünde bir çetin râhın Dağıldı nesci harîri ümîdi mahrûmum Ve mutlaka gelecek, gölgelerle şimdi vefat Lâkin sen Oysa gözlerinde güler nûru bir gümüş mâhın Eğilme, git Ve eyle gölgede pâyı şebâbını tesbît Beni bir tûde eyleyen zulmet Sana hüsni hayâli nakşedecek: Oldu çeşmin nücûm ile mâlî, Onların iştiâli seyyâli Seni gûyâ karanlık üzerinde Etti bir heykeli ziyâ gibi hak Sen git Ve eyle misafir etmei iklîmi rûhuna rağbet Bu yol, bu yol, bu derin yol ki dâimâ mümted Bu yol uzun ve benim dizlerim eğildi; gözüm Kapandı Eğlencei yeldâla titriyor rûhum; Bırak ve git, beni mevti leyâle tevdî et Büyük, derin ve soğuk bir deniz gibi zulmet Etti eşkâli arzı bîhareket, Ve döktü rûhuma rüyâya benzer bir mevt Büyük, derin ve soğuk bir deniz gibi zulmet: Lâkin sen Dudakların yine pürhande, gözlerin pürzer Saçın nücûm ile meşbû u müştail yine ter Vazgeçme rûhunu düşsün bu öldüren hisse, Ve git Ve eyle gölgede pâyı ümîdini tesbît O beldei zer ü hülyâda bekleyen gözler Nerde? derlerse, Ne oldu, nerde o? derlerse, âh o gözler eğer, Miyâhı sâyede mevti fecîimi anlat *

858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt