Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AHMET ÇOBAN'DAN SAÇ BAKIMI VE SAÇ KESİMİ TRENDLERİ TÜYOLARI

AHMET ÇOBAN'DAN SAÇ BAKIMI VE SAÇ KESİMİ TRENDLERİ TÜYOLARI
0
226

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
01e3e3df-e35a-4af5-914b-c4e8ea20f0b3-cobain%20(2).jpg

Garage Organics'in kurucusu ve saç gurusu Ahmet Çoban ünlü ünsüz birçok ismin saçlarına yaptığı sihir üzere dokunuşlarla tanınıyor. Brushlight, Facelight, Sombre, Sunkissed üzere renklendirme teknikleri, Ghost Cut üzere kişisel kesim metodlarını hayatımıza sokan Ahmet Çoban ile hikayeyi başa sardık ve bugüne kadar geldik. 2020 saç kesim modelleri, renkleri ve bakım tüyolarını da es geçmedik... 

aace5db2-36cd-4a75-a5e5-26cb5aa78072-62c3ffe2-c9e6-485b-98f8-9cec5f7f2a08
ELLE: Hikayeniz nasıl başladı? Sizi neden tanıyoruz?

Ahmet Çoban: 15 yaş civarında ailemin beni çalışmam için bir kuaföre yönlendirmesi ile başladı hikayem. Devranla Türkiye’nin saç bölümünde tanınan kurumlarında sorumluluk aldım, yöneticilikte yükseldim ve en ahir Garage Hair Repair markam ile kendi yolumu çizdim. Ancak sanırım beni asıl tanımanızın nedeni işimi geliştirmeye çok meraklı olmam. Sevdiğim bir iş de yapıyorum talihime. Yeni pratikler geliştirdim, Ombre’yi kolun lügatına kattım ve devirle kendi tekniklerimi müşteri ile tanıştırdım. Doğal tüm bunları kendi salonumuzun hudutlarından çok öteye tanıtmanın metodunu, yani içtimaî medyanın sınırsız yerküresini, kuaför meslektaşlarım arasında birinci fark edenlerden oldum ve beni böylelikle tanıdınız. 

ELLE: Garage Organics isminde bir de markanız var, nedir markanızı kişisel kılan şeyler?

Ahmet Çoban: Garage Organics markasını yaratırken aslında süreç çok doğal ilerledi. Bizim salonlarımız ismi üzerinde Garage Hair Repair Studio olarak onarım üzerinde duruyor ve natürellikten yana bir vaziyetimiz var. Kendimize en münasebetli markayı ararken önümüze bu türlü bir marka yaratma seçeneği çıktı. Burada üste anlattığım vizyona iyi olarak en işe yarayan, en doğal içeriklerden, velev mümkünse organik sertifikalı eserler üretmeye odaklandık. Kendi salonlarımızda tekraren denedik, optimize ettik. Böylelikle Garage Organics Türkiye’nin birinci kuaför çıkışlı ve sayılı organik sertifikalı markalarından biri oldu. Garage Organics markası anlık süreksiz bir uygunluk sağlamıyor, saçı tamir ediyor, güçlendiriyor ve üzerine yapılan boya, fön vs. üzere tüm pratiklerin daha dayanıklı ve yeterli performanslı olmasını sağlıyor.

ELLE: Deniz ve güneş mevsimindeyiz.. Sıhhatini ve ışıltısını kaybetmemek için saçlarımızı nasıl koruyalım?

Ahmet Çoban: Saçınız için en değerli olan nemini müdafaanız. Nemini kaybeden saç kurur, matlaşır, rengi solar. Bu nedenle güneş ve deniz öncesi saça nemi hapsedecek hami bir eser kullanmanızı öneririm. Tıpkı güneş kremi ile cildinizi koruduğunuz üzere. Biz bunun için Garage Organics serisindeki Hair Serumu kullanıyoruz. İçeriğinde organik tarım kaynaklı Hindistan cevizi, argan, avokado, ayçiçeği, Monoi de Tahiti “super food” içeriklerden çok besleyici bir kokteyl var.

ELLE: Önümüzdeki periyodun saç kesiti trendleri nelerdir?

Ahmet Çoban: Önümüzdeki periyotta 'Midlength' dediğimiz orta uzunluk bölümlerin ve küt kesitlerin öne çıktığını göreceğiz. Bu saçlar hem çok dinamik hem de çok pratik. Bir de daha uzun sevenler için katların ayan meçhul olduğu Victoria’s Secret modellerinden tanıdığımız modeller var. Biz 'Ghost Cut' dediğimiz bir kesim ile bu trendi hayata geçiriyoruz. Bu bölümü bilhassa saçı daha gür görünsün ve kolay kolay form alsın isteyen müşterilerimize uyguluyoruz, sonuçtan çok memnun oluyorlar. Gün geçtikçe daha çok kişi bu bölümü ismini söyleyerek bizden talep ediyor.

8658b102-8195-4d6d-9b4d-b3a0de7f95cb-acf53f18-ca2a-47fe-9cfc-e6c7969b8b90

ELLE: Trendler tamam lakin, klasikten vazgeçmeyenler için inançlı liman olan model sizce hangisi?

Ahmet Çoban: Bence Ghost Cut bu türlü bir liman.

ELLE: Biçim almayan saçlara hangi taktiklerle laf dinletelim?

Ahmet Çoban: Form almayan saçları evvel siz güzelce dinleyin. Sonra ben seni dinledim artık sen benim lafımı diyanetle deme hakkınız olsun. Şaka bir yana saçınızdaki sorununuz nedir evvel bunu belirleyin. Çok kuru olduğu için elektriklenip kabarıyorsa sorun kullandığınız eserlerde olabilir. Mesela sülfat içeren ve saç ile saç derisini ölçüsüz kurutan şampuanlarla derhal vedalaşın. Yağlı zannettiğiniz saç kuru, kuru sandığını yağlı ya da karma olabilir yahut aslında alışılagelmiş olabilir ve siz yanlış eser kullanarak bu değişime neden olmuş olabilirsiniz. Şayet çok dolaşıp, sıkıntı taranıyorsa banyo sonrası saçı yolup, güzelce kırmamak için durulanmayan bir bakım eseri kullanın. Dalgalarınız denetimden çıktıysa saçınızı yakmadan kurutan gerçek bir saç kurutma makinesi tercih edin. Ben bu manada Dyson Supersonic serisini öneriyorum mesela.

ELLE: Saç renginde radikal değişiklikler yapmak kolay değildir, bu kararı kolaylaştırmak ismine değişiklik öncesi ve sonrası için ne tavsiye edersiniz?

Ahmet Çoban: Aslında bu biraz da yapılan tatbike bağlı. Mesela biz bir mühlet için koyu renk denemek istiyorsanız 8 yıkamaya kadar açılabilen, yani geri dönüşü olan kahve tonları uygulayabiliyoruz. Ya da açık renklere gitmek istiyorsanız saçınızın kendi tonundan birkaç renk açığı ile Brushlight uygulayabiliriz. Böylelikle kademeli bir geçiş yaparsınız.

ELLE: Ülkü saç kestirme müddeti nedir?

Ahmet Çoban: Saçınızı münhasıran tutmak istediğiniz bir uzunluk yok ise ben buna bir sınırlama koyma taraftarı değilim. Ben hiçbir hususta dayatma yapılmasını, kuaförün kölesi yapmaya çalışan vaziyeti sevmiyorum. Şayet saçınıza yeterli bakarsanız rahatça uzatabilirsiniz. Aynaya baktığınızda bu gereksinimi hissediyorsanız kestirin. Lakin bence bölümü daha çok değişim için, tazelenme isteği ile yapıyoruz, muhtaçlıktan fazla hayatımızı sıklaştırmak için…

ELLE: Daima kendinizi yeniliyorsunuz, gelecekle ilgili nasıl planlarınız var?

Ahmet Çoban: Biz Garage ailesi olarak sindirerek büyümeye çalışıyoruz. 2015 yılında çıktığımız yola bugün 6 büro ve Garage Organics üzere öncü bir marka ile devam ediyoruz. Gelecekte de gerçek geldiği anda gerçek adımları atmayı sürdüreceğiz. Bu sırada olağan ki yeni teknikler geliştirme konusunda hiç sürat kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Brushlight, Facelight, transparan boya, Desert red üzere imza pratiklerin olduğu menümüzü genişletmek önceliklerimizden. Ayrıyeten yurtdışından gelen birçok müşterimiz var. Biz de yakın gelecekte her iki markamızla da yurtdışında adımlar atmayı hedefliyoruz. Bunlara Wella Professionals markası ile birlikte verdiğimiz yurtdışı masterclass’ları ile başladık, gördüğümüz ilgi bizi çok memnun etti. Başkaca eserlerimiz birtakım Ortadoğu ve Avrupa memleketlerinde satışa başladı. Umarım devranla yurtdışında da buradaki üzere bir ivme yakalayacağız.

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt