AhlakÜstüne Söylenenler AhlakÜstüne Söylenenler Etik bakımından düşmüş olanlara manevi bir yaşam affetmek Ölüleri diriltmekten daha iyidir CHANNING Ahlak kanunlarını çiğnemeye hiç gelmez, hemen öçlerini alırlar TOLSTOY Etik olmayan yerde kanun bir şey yapamaz NAPOLEON Ahlak özel ve pahalı bir lükstür HENRY B ADAMS Ahlak ve şahsiyet sağlam olmadıkça, cemiyette esaslı bir hizmet görmeğe imkan yoktur İSMET İNÖNÜ Etik, insanları burunlarından çekmek için yaratılan bir araçtır NIETSZCHE Ahlakın ana temeli iyi niyettir oysa, o da tabiatı gereği sadece doğruya karşın olabilir GOETHE Ahlakın çoğaldığı yerde devletin masrafı azalır CORCİ ZEYDAN Esas yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır HZ ALİ Bir milletin ahlakı dişleri gibidir Çürüğdü nisbette acısını hisseder BERNARD SHAW Bütün cihanı araştırdım, hoş ahlaktan daha üstün bir liyakat bulamadım MEVLANA Din ve etik duygularının zayıflaması, zekanın zayıflaması değin tehlikelidir ALEXIS CARREL Hoş etik, başkalarına eziyet etmemek ve güçlüklere katlanmaktır ŞAH ŞÜCA KİRMANİ Her şeyde etik denilen kavram vardır; yeter ki aramasını bilin LEWIS CAROLL Hiçbir çaba yoktur oysa, etik esasına dayanmadan ilerleyebilsin ATATÜRK Okumuş insanların etik çıkmazlarında yardım etmek, kültürsüzlere yardımcı olmaktan daha güçtür GOETHE Memleketler parasızlıktan yok, ahlaksızlıktan çökerler CICERO Sizin en hayırlınız, ahlakı en hoş olandır HZ MUHAMMED