Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağzı Açık

Ağzı Açık
0
82

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
agzi-acik.jpg

Ağzı Açık Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Ağzı Açık Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. İç harcı için kıymayı uygun bir kaba alıyoruz zerzevatları robottan geçirip kıymamıza ek ediyoruz sıvı yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz içine kıymalı harçtan sürüp kenarlarını bir parmak genişliğinde üst kıvırıyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz 220 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt