
Ağzı Açık Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ağzı Açık Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için kıymayı uygun bir kaba alıyoruz zerzevatları robottan geçirip kıymamıza ek ediyoruz sıvı yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz içine kıymalı harçtan sürüp kenarlarını bir parmak genişliğinde üst kıvırıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz 220 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.