iltasyazilim
FD Üye
Ağrı Keşkeği Tarifi İçin Malzemeler
*800 gr kemikli koyun veya dana eti
*600 gr buğday
*1 su bardağı nohut
*1 ,5 yemek kaşığı tuz
*200 gr tereyağı
Ağrı Keşkeği Tarifi Yapılışı Buğdayımızı ve nohutumuzu akşamdan sıcak suya koyuyoruz Suyunu süzüp yıkıyoruz düdüklü tencereye alıyoruz Kemikli etimizi de ekliyoruz Tuzunu döküyoruz sıcak suyu da ilave ediyoruz Suyumuz üzerini epey geçecek bir saat düdüklüde pişiriyoruz Arada açıp bakarsak iyi olur dibi tutmasın diye suyu eksik olursa su ekliyoruz Bir saat düdüklüde piştikten sonra geniş bir tencereye alıyoruz Sık sık karıştırıyoruz İyice buğdayımız eriyip etimiz dağılınca ya kadar pişince tereyağını tavada eritip tabağa keşkeğimizi üzerine de tereyağını döküp servis ediyoruz
*800 gr kemikli koyun veya dana eti
*600 gr buğday
*1 su bardağı nohut
*1 ,5 yemek kaşığı tuz
*200 gr tereyağı
Ağrı Keşkeği Tarifi Yapılışı Buğdayımızı ve nohutumuzu akşamdan sıcak suya koyuyoruz Suyunu süzüp yıkıyoruz düdüklü tencereye alıyoruz Kemikli etimizi de ekliyoruz Tuzunu döküyoruz sıcak suyu da ilave ediyoruz Suyumuz üzerini epey geçecek bir saat düdüklüde pişiriyoruz Arada açıp bakarsak iyi olur dibi tutmasın diye suyu eksik olursa su ekliyoruz Bir saat düdüklüde piştikten sonra geniş bir tencereye alıyoruz Sık sık karıştırıyoruz İyice buğdayımız eriyip etimiz dağılınca ya kadar pişince tereyağını tavada eritip tabağa keşkeğimizi üzerine de tereyağını döküp servis ediyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.