bilgisayarci
FD Üye

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt(200 ml lik bardak kullandım)
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz iyice karıştırıp daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
- Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
- Kekimiz çıktıktan sonra her tarafına eşit gelecek şekilde süt ile ıslatıyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra krem şanti ile kaplıyoruz. Bu şekilde dolapta dinlendiriyoruz.
- Bu arada çikolatayı 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak soğutuyoruz
- Tamamen soğuduktan sonra pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Ben hiçbir şekilde spatula kullanmadım.
- Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı