
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Not ️;kekte yağ yok
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ,un ,kakao ,kabartma tozu, şekerli vanilin ilave edip yağlanmış kare borcama döküyoruz .
- Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Pişen kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca üzerini sütle ıslatıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi sürüyoruz .
- O dolapta dinlenirken çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen kremşantinin üzerinden soğuk çikolata sosu döküyoruz ve bi gece dolapta dinlendiriyoruz .Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.