
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 bardağa yakın süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket çikolatalı sos
- Hazırlanışındaki kadar süt
Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kekimiz için şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
- Güzelce köpüren yumurtaya süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Üzerine un kabartma tozu ve vanilin ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
- Dikdörtgen borcama humurumuzu döküp fırına sürüyoruz.
- Kekimiz pişerken bir bardak süt ile kremşantiyi hazırlayıp dinlenmesi için dolaba alıyoruz.
- Kekimizi orta ara denetim edip üzeri pembeleşinceye piştiğini denetim edip fırından çıkartıyoruz.
- Birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine 2 bardağa yakın soğuk süt döküyoruz.
- Soğuyan kekimiz in üzerine krem şantiyi sürüp dolapta bekletiyoruz.
- Bu ortada bir paket çikolatalı sosu 2 bardak süt ile pişiriyoruz ve sıcak sıcak süratli bir formda kekimizin üzerine döküyoruz ve tekrar dolaba kaldırıyoruz.
- Dolapta yaklaşık 2 saat kadar dinlenen kekimizi servis için hazırlayabiliriz. Deneyen arkadaşlarımıza afiyet bal şeker olsun ???? ????.