
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket kakao
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2 bardak süt
Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Sütümüzü (4 yemek kaşığı süt) de ek edip bir sefer daha çırpalım.
- Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Kabımıza karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim.
- Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan evvel açmayalım.
- Kekler genelde 15 dakikadan sonra kabarır ve bizler bazen pişti sanıp fırının kapağını açarız.
- Ancak kek pişmediği için vede hava aldığı için sönmeye başlar.
- O yüzden birinci 35 dakika asla fırının kapağı açılmamalı arkadaşlar.
- 35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kürdan yahut çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
- Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
- Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1, 5 su bardağı sütümüzü dökelim.
- Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
- Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
- Bu ortada sos için süt ile sosumuzu birlikte kaynatalım.
- Piştikten sonra soğutalım. Üzerine dökelim.
- Servis yaparken pastamızı kesip üzerine sos döküp sunalım. Afiyet olsuun ????.