bilgisayarci
FD Üye

Ağlayan Pasta Tam Ölçülü Çok Lezzetli Tanımı İçin Materyaller
Kek hamuru için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakoo
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket sade krem şantı
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket hazır çikolata sosu
- İçine 40 gram sütlü yada bitter çikolata
Ağlayan Pasta Tam Ölçülü Çok Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar çırpıyoruz sütü yağı ek ediyoruz.
- Kakao ek ediyoruz. Unu, kabartma tozunu ekliyoruz.
- Büyük uzunluk yada orta uzunluk borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz.
- 170 derece fırında 35. 40 dakika pişiriyoruz.
- Bir kürdan yardımıyla içini denetim ediyoruz keke kürdanı batırıyoruz yapışmıyorsa pişmiştir.
- Birinci sıcaklığı çıkan keke kürdanla delikler açıyoruz soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz.
- Krem şantiyi yeterlice çırpıyoruz köpürtüyoruz kıvam alana kadar çırpıyoruz büsbütün soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz.
- Dolaba kaldırıyoruz.
- Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı biçimiyle hazırlıyoruz. Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
- İçine çikolatayı ek edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Sosu soğumaya alıyoruz.
- Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
- Dolapta 4. 5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyetle.