teknolojiuzmani
FD Üye
Ağlayan Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 60 gram tereyağı veya margarin
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Silme)
- 1 paket vanilya
- Hazır çikolatalı sos
- 2-3 tane muz
Ağlayan Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpalım, sonra bütün sıvı malzemeleri ekleyip, iyice karıştıralım.
- Ardından sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, çırpma teli ile pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım.
- Elenmiş kakaoyu da ilave edip, 3-4 dakika kadar çırpma işlemine devam edelim. Son olarak eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip iyice karıştıralım.
- Yağlanmış küçük boy borcam tepsiye kek harcını dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için; sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı tencereye alıp, karıştıralım ocağa alıp, devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim vanilya ilave edelim güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Muhallebinin yarısını kekin üzerine döküp yayalım dilimlenmiş muzlar yerleştirelim kalan muhallebiyi de döküp yayalım buzdolabına kaldıralım.
- Çikolatalı sosun yarısını paketin üzerinde yazdığı şekilde pişirip kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutalım.
- Tamamen soğuduktan sonra pastamızı dolaptan alıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim tekrar buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirip, istediğimiz gibi kesip kızlarımız süslendikten sonra servis edelim. ???? ????afiyet olsun ????