Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 100 gram bitter çikolata
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 160 gram bitter-sütlü çikolata
- 4 tane buz küpü
Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Süt ve sıcak suyu ekleyip çırpalım.
- Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Krem şantiyi ve soğuk sütü katı bir kıvam alana kadar çırpıp buzdolabına soğumaya bırakalım.
- Keki ıslatmak için 1 bardak sütü uygun bir tencereye alıp ısıtalım ve ocaktan alıp çikolatayı ekleyip erişene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize çatal yardımı ile delikler açalım ve soğuyan çikolatalı süt ile ıslatalım.
- Buzdolabında soğuyan krem şantimizi kekimize güzelce yaydıktan sonra buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
- Çikolatalı sos için uygun bir sos tenceresine süt, nişasta, şeker ve kakaoyu ekleyip kıvam alana kadar pişirelim.
- Sosumuz piştikten sonra ocaktan alalım ve tereyağı, çikolataları ekleyip güzelce çırpalım.
- 4 adet buz küpünü de ekleyip ara ara soğuyana kadar çırpmaya devam edelim.
- Sosumuz iyice soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküp dikkatlice yayalım ve mutlaka 1 geve buzdolabına dinlenmeye bırakalım.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.