iltasyazilim
FD Üye
60 dak Hazırlık: 30 dak | Pişirme: 30 dak | Servis: 6 kişilik
Islak kekiyle, çikolatalı nefis sosuyla, vazgeçilmezlerinizden biri olacak Ağlayan Kek tarifi!
Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı Şeker (225 gram)
1 su bardağı Un (150 gram)
1,5 su bardağı Süt
1 tatlı kaşığı Nescafe
4 adet Yumurta
25 gram Kakao
1 paket Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
14 su bardağı Süt
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt
Sos için:
200 ml Süt
2 yemek kaşığı Şeker
1 yemek kaşığı Kakao
80 gram Bitter Çikolata
Adımlar:
Kek için:
4 yumurtayla, 1 bardak şekeri 56 dakika çırpın
14 bardak süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyin, çırpın
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu harmanlayın Sıvı malzemelere ekleyin ve düşük devirde 12 dakika çırpın
Kek karışımınız, yağladığınız fırın kalıbına dökün ve de önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2025 dakika pişirin
Kekiniz piştikten sonra 5 dakika bekleyin, kürdanla üzerine delikler açın İçinde neskafe erittiğiniz kalan sütünüzü üzerine ekleyin, ve kekiniz oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin
Sos için:
Süt, kakao ve şekeri bir sos tavasında kaynama noktasına getirin, altını kapatın İçibe çikolatayı ekleyin ve eritin
Birleştirme:
1 paket Krem şanti ve soğuk sütü mikserde koyu bir kıvama gelene kadar çırpın
Kekinizin üzerine krem şanti sürünBuzdolabında 45 dakika bekletin
Kekinizi, oda sıcaklığına gelen sosunuzu dökerek servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Islak kekiyle, çikolatalı nefis sosuyla, vazgeçilmezlerinizden biri olacak Ağlayan Kek tarifi!
Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı Şeker (225 gram)
1 su bardağı Un (150 gram)
1,5 su bardağı Süt
1 tatlı kaşığı Nescafe
4 adet Yumurta
25 gram Kakao
1 paket Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
14 su bardağı Süt
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt
Sos için:
200 ml Süt
2 yemek kaşığı Şeker
1 yemek kaşığı Kakao
80 gram Bitter Çikolata
Adımlar:
Kek için:
4 yumurtayla, 1 bardak şekeri 56 dakika çırpın
14 bardak süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyin, çırpın
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu harmanlayın Sıvı malzemelere ekleyin ve düşük devirde 12 dakika çırpın
Kek karışımınız, yağladığınız fırın kalıbına dökün ve de önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2025 dakika pişirin
Kekiniz piştikten sonra 5 dakika bekleyin, kürdanla üzerine delikler açın İçinde neskafe erittiğiniz kalan sütünüzü üzerine ekleyin, ve kekiniz oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin
Sos için:
Süt, kakao ve şekeri bir sos tavasında kaynama noktasına getirin, altını kapatın İçibe çikolatayı ekleyin ve eritin
Birleştirme:
1 paket Krem şanti ve soğuk sütü mikserde koyu bir kıvama gelene kadar çırpın
Kekinizin üzerine krem şanti sürünBuzdolabında 45 dakika bekletin
Kekinizi, oda sıcaklığına gelen sosunuzu dökerek servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.