Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
agizda-kaymak-gibi-eriyen-orijinal-revani.jpg

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Parça limon
Üzeri için;
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı su veya süt
Süslemesi için;
  • Ceviz

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti yapmakla başlayalım. Şerbet 10 dakika kaynasın limon ekleyelim 10 dakika daha kaynatın şerbeti soğumaya alalım.
  2. Revani malzemelerini yumurta ile şekeri çırpalım. Yoğurt yağ ekleyip tekrar çırpalım, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ekleyelim, kremsi hale gelene kadar çırpalım.
  3. Yapacağınız tepsiye ben borcamda yaptım. 1 tatlı kaşığı yağ sürün hamuru üzerine dökün.
  4. 160 derecelik fırında 30 dakika pişir en benim 30 dakikada pişti. Fırına göre değişebilir kontrollü şekilde pişirin diğer yandan kremşantiyi hazırlayıp dolaba alalım.
  5. Pişen kekin; ilk 5 dakika sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dikkatlice her tarafına gezdirelim şerbeti çektikten soğuduktan sonra kremasını sürelim eşit bir şekilde.
  6. İster kendi bildiğiniz gibi ister benim yaptığım gibi süsleyebilirsiniz. 3 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Püf noktası: İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbet dökülürse lapa olmaz tane tane olur.

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt