elektronikci
FD Üye

Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Parça limon
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı su veya süt
- Ceviz
Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yapmakla başlayalım. Şerbet 10 dakika kaynasın limon ekleyelim 10 dakika daha kaynatın şerbeti soğumaya alalım.
- Revani malzemelerini yumurta ile şekeri çırpalım. Yoğurt yağ ekleyip tekrar çırpalım, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ekleyelim, kremsi hale gelene kadar çırpalım.
- Yapacağınız tepsiye ben borcamda yaptım. 1 tatlı kaşığı yağ sürün hamuru üzerine dökün.
- 160 derecelik fırında 30 dakika pişir en benim 30 dakikada pişti. Fırına göre değişebilir kontrollü şekilde pişirin diğer yandan kremşantiyi hazırlayıp dolaba alalım.
- Pişen kekin; ilk 5 dakika sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dikkatlice her tarafına gezdirelim şerbeti çektikten soğuduktan sonra kremasını sürelim eşit bir şekilde.
- İster kendi bildiğiniz gibi ister benim yaptığım gibi süsleyebilirsiniz. 3 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Ağızda Kaymak Gibi Eriyen Orijinal Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı