
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram yumuşak tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı (Akı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 2 buçuk su bardağı un (Kontrollü)
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi ve ceviz
- Benmari usulü eritilmiş çikolata, reçel, marmelat vs
Ağızda Eriyen Muhteşem Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiye hamuru için gerekli olan yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, toz şeker ve vanilyayı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırdım.
- Karıştırdığım karışımın üzerine unu kontrollü olarak ekleyip, güzelce yoğurdum ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
- Yoğurduğum hamuru streç filme sarıp, buzdolabına kaldırılarak 20 dakika kadar dinlendirdim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparttım ve avuç içinde yuvarladım.
- Ortasına parmak ile bastırıp çukurlaştırdım.
- Şekillendirdiğim kurabiyeleri önce yumurta akına, daha sonra fındıklı ceviz karışımına bulayıp borcama dizdim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişirdim.
- Fırından aldığım kurabiyeleri tepsi içerisinde soğumaya bıraktım.
- Soğuyan kurabiyelerin ortasına eritilmiş çikolata ve çilek sosu koydum. Afiyet olsun.