bilgisayarci
FD Üye
Ağızda Dağılan Peynirli Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üstüne ben sarışının içine çok az ölçüde pekmez ekliyorum)
- 200 gr sana yağı ortalarına sürmek için
- Aldığı kadar un (Hafif ele yapışacak kıvam alana kadar)
- 200 gr tuzlu lor
- 1 tutam nane
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı pul biber
Ağızda Dağılan Peynirli Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık sütü ve mayayı içine şekeri ekleyerek 5 dk kadar bekletelim hafif kabaracak. Daha sonra yağı, yumurta beyazınıda ekleyip, karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyip, tuzuda ilçe ederek yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru eşit 8 bezelere bölelim tek tek kahve tabağı kadar açıp, ortalarına oda ısısındaki sana yağı sürelim ve elimizi bastırarak yavaş yavaş açalım.
- En son merdane ile hafif ince olacak kadar açalım ve eşit modüllere bölelim, ortalarına iç harcımızı koyup saralım ortalama yarım saat mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim benim fırının ortalama 15 dk pişirdi deneyen herkese afiyet olsun
.