elektronikci
FD Üye

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dereotunu yıkayıp temizleyin incecik doğrayın.
- Peynirlerinizi hazırlayın ve yoğurma işlemine geçebilirsiniz ????
- Yoğurma kabına un haricindeki tüm malzemeleri alın unutmayın.
- Yumurtanın birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz ????
- Tereyağıda yukarıda belirttiğim gibi oda ısısında olacak unu azar azar yedirerek ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Cevizden biraz büyük parçalar alıp beziyoruz nescafe tabağı büyüklüğünde elimizle veya oklavayla açıyoruz
- Kenar kısmına yani yarım ay olacak şekilde iç harcı ilave ediyoruz. Ben karışık koydum ve diğer hamuru kapatıp üzerlerine yumurta sarısına 2 çay kaşığı sıvı yağ ekleyip sürüyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz.
- Dilerseniz üzerine çörek otu ,susam serpebilirsiniz.