Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Age of Mythology Editor Kullanımı Dersler Sorularınız ~ JİJİ MACHİNE "1"

Age of Mythology Editor Kullanımı Dersler Sorularınız ~ JİJİ MACHİNE "1"
0
192

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Evet arkadaşlar dünyada ilk olarak ben editor kullanımıyla ilgili türkçe ders veriyorum Age of mythology unutamadığımız oyunlardan biridir zaten ölede kalacaktır Görüyorumki bu oyuna ve editörüne ilgi çok büyük ve pm yağıyor bana editörle ilgili bende dedim artık bi öğretmenin zamanı geldi EVET! ) Bir zamanlar bir türkçe projem vardı onu malesef olumsuzluklar yüzünden hayata geçiremedim neyse Şimdi yine nostaljiye bağlamadan hemen başlamak istiyorum

Öncelikle buildinglerden başlıyacaz sonra triggerlar ile ilgili bilgiler vericeğim sonra cinema ile ilgili vs bu konuyu kaçırmamanız gerekk! Öncelikle az biraz ingilizceniz olsa bile yeterde artarSonra AI ile bilgiler vereceğim kodlamayı öğreteceğim

Jiji machine farkıyla başlıyoruz

Ben nasıl ev market vs şeyler (building) yaparım?

Evet bu çok kolay bir işlem diyelimki ev yapıcaz, hemen üstten Place Objecte tıklayıp klavyemizden H tuşuna basıyoruz hemen karşımıza House geliyor tıklıyoruz ve haritaya istediğimiz yere tıklıyoruz bukadar

Ben nasıl ünite çıkarabilirim?

Evet buda çok kolay! Hemen üstten Place Objecte tıklayıp Menümüzün üstünde Buildings yazısı göreceksiniz ona hemen tıklayıp oradan 'Units' seçiceksiniz ve istediğiniz üniteyi artık çıkarabilirsiniz!!!

Ben nasıl bir objeyi hareket ettirebilirim? veya sağa sola çevirebilirm

Buda çok kolay üstte bir tane adam şekli var yanlarındada ok işaretleri var oraya tıklayıp istediğiniz bir yere tıkladığınızda üniteyi hareket ettirebilirisinizSağa sola çevirmek için mousenizin lastiğini kullanın(lastikmi deniyor artık neyse )

Bir objeyi nasıl silebilirim?

Objemize tıkladıktan sonra klavyemizin DELETE tuşuna basarak silebilirsiniz!

Eveeet! Temel şeylerimizi Öğrendik şimdi gelelim editörümüzdeki toollara bakalım!

İşte en kolay dersimiz buydu diğer dersi birazdan hazırlayacağım şimdilik kolay gelsin! Ayrıca Sorularınız Varsa alabilirim