Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Afyon Yöresi Göce Yuvalağı

Afyon Yöresi Göce Yuvalağı
0
143

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Afyon Yöresi Göce Yuvalağı Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için :
  • 1 su bardağı göce
  • 1 su bardağı köftelik buğday
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Islanmak için az ölçüde su
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Suyu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Göz kararı sıcak su
Üzeri için:
  • Yoğurt

Afyon Yöresi Göce Yuvalağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına 1 bardak göce, 1 bardak köftelik buğday, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin.
  2. Islatmak için az ölçüde su kullanarak bu karışımın yumuşamasını bekleyin.
  3. Bir yandan ise üzerine 1 orta uzunluk soğan rendeleyip, 1 adet yumurta kırın.
  4. 2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurun.
  5. Hazırlanan göce içinden minik kesim alarak avucunuzu suyla ıslatıp minik köfteler hazırlayın.
  6. Köfteler hazırlanırken tencereyi ocağa alıp içine 1 kaşık salça ile sıvı yağı ekleyin.
  7. Üzerine göz kararı sıcak su ekleyip, kısık ateşte özdeşleşene kadar kaynamaya bırakın.
  8. Hazırlanan göce yuvarlaklarını içine atarak 20 dk kadar kısık ateşte kaynatın.
  9. Üzerine yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. :).
Afyon Yöresi Göce Yuvalağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt