
Afyon Usulü Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet ilikli kemik ( lola kemiği )
- 600 gram kuşbaşı et
- Tuz
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Afyon Usulü Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi tenceremize alalım.
- Üzerine yıkadığımız buğday ve nohutları ekleyelim ilikli kemik tuzunu ve sıcak suyunu ekleyelim.
- Kısık ateşte 4-5 saat ne kadar uzun süre pişerse keşkek özleşmiş olur.
- Pişen keşkeği tahta kaşıkla yaklaşıl 15/20 dakika üstten alta hızlı şekilde dövelim ( karıştıralım ).
- Servis edeceğimiz zaman tereyağlı biberimizi ekleyelim.Afiyet olsun.