iltasyazilim
FD Üye
Afyon Lokumu Tarifi İçin Malzemeler Puding için;
*4 su bardağı süt
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
Krem şanti için;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Tepsinin altını kaplamak için;
*Hindistan cevizi
Afyon Lokumu Tarifi Yapılışı Önce puding katı bir kıvam oluncaya kadar ocakta hazırlanır Sonra hazırlanılan puding hindistan ceviziyle kaplanmış tepsiye dökülür ve buzdolabında yaklaşık 11 30 saat bekletilir Ardından krem şanti yapılır ve o da dolapta bekler Sonra krem şanti soğumuş pudingin üzerine yayılır ve tepsideki puding yatay olarak üçe bölünür Dikey olarak ikişer parmaklık şeritler kesilir ve en sonunda sarılıp dolapta bekletilir Afiyet olsun
*4 su bardağı süt
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
Krem şanti için;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
Tepsinin altını kaplamak için;
*Hindistan cevizi
Afyon Lokumu Tarifi Yapılışı Önce puding katı bir kıvam oluncaya kadar ocakta hazırlanır Sonra hazırlanılan puding hindistan ceviziyle kaplanmış tepsiye dökülür ve buzdolabında yaklaşık 11 30 saat bekletilir Ardından krem şanti yapılır ve o da dolapta bekler Sonra krem şanti soğumuş pudingin üzerine yayılır ve tepsideki puding yatay olarak üçe bölünür Dikey olarak ikişer parmaklık şeritler kesilir ve en sonunda sarılıp dolapta bekletilir Afiyet olsun