iltasyazilim
FD Üye
Afrodit Salatası Tarifi
Resimli Afrodit Salatası Tarifi
Afrodit Salatası Tarifi Yapılışı
Afrodit Salatası
Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar 1 marul göbeği 4 baş pancar 1 orta yükseklik salatalık 4 orta boy domates 4 körpe havuç 4 kırmızıturp 2 büyük patates 510 yaprak tere yeteri dek zeytinyağ üzüm sirkesi karabiber,tuz birkaç yaprak dereotu ve maydanoz
Hazırlanışı
Karnabaharın çiçek kısmı tuzlu kaynar suda haşlanır Pancarların üstü kazınıp bol suda yıkandıktan daha sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haşlanır Tereler ayrıntılarıyla yıkanır Salatalığın kabuğu soyulup dilimlenip doğranır Turpun saçakları kesilip dörde bölünür ve bol suda iyice yıkanır Marulun göbeği bir gül gibi açılarak bol suyla yıkanır
Domates dilim dilim doğranır ve çekirdekleri çıkartılır Havuçların üstü kazınarak rendelenir Büyük bir salata tabağının tam ortasına marulun göbeği oturtulur Çevresine turp parçaları ve ufak parçalara bölünmüş karnabaharlar yerleştirilir Daha Sonra sırayla dilimlenmiş pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesler dizilir Rendelenmiş havuçlar en dışa konur veya aralara serpilir Salata tere yapraklarıyla süslenir Bir minik kasede istenildiği kadar sirke, zeytinyağı, tuzlu ve karabiber adamakıllı çırpılarak birbirine en ince ayrıntısına kadar yedirilir Sonradan salatanın üzerine gezdirilerek dökülür Salata tabağı birkaç maydanoz ve dereotu yaprağıyla süslendikten daha sonra servis yapılır *
Resimli Afrodit Salatası Tarifi
Afrodit Salatası Tarifi Yapılışı
Afrodit Salatası
Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar 1 marul göbeği 4 baş pancar 1 orta yükseklik salatalık 4 orta boy domates 4 körpe havuç 4 kırmızıturp 2 büyük patates 510 yaprak tere yeteri dek zeytinyağ üzüm sirkesi karabiber,tuz birkaç yaprak dereotu ve maydanoz
Hazırlanışı
Karnabaharın çiçek kısmı tuzlu kaynar suda haşlanır Pancarların üstü kazınıp bol suda yıkandıktan daha sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haşlanır Tereler ayrıntılarıyla yıkanır Salatalığın kabuğu soyulup dilimlenip doğranır Turpun saçakları kesilip dörde bölünür ve bol suda iyice yıkanır Marulun göbeği bir gül gibi açılarak bol suyla yıkanır
Domates dilim dilim doğranır ve çekirdekleri çıkartılır Havuçların üstü kazınarak rendelenir Büyük bir salata tabağının tam ortasına marulun göbeği oturtulur Çevresine turp parçaları ve ufak parçalara bölünmüş karnabaharlar yerleştirilir Daha Sonra sırayla dilimlenmiş pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesler dizilir Rendelenmiş havuçlar en dışa konur veya aralara serpilir Salata tere yapraklarıyla süslenir Bir minik kasede istenildiği kadar sirke, zeytinyağı, tuzlu ve karabiber adamakıllı çırpılarak birbirine en ince ayrıntısına kadar yedirilir Sonradan salatanın üzerine gezdirilerek dökülür Salata tabağı birkaç maydanoz ve dereotu yaprağıyla süslendikten daha sonra servis yapılır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.