Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Af ve mağfiret ile ilgili hadisler, Afla ilgili hadisler

Af ve mağfiret ile ilgili hadisler, Afla ilgili hadisler
0
148

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Af ile ilgili hadis ornekleri,
Af ve mağfiret hadisleri

Resulullah (sav) buyurdular ki: Eğer siz hic gunah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, gunah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı

Resulullah (sav) buyurdular ki: Nefsim kudret elinde olan Zat'a yemin ederim ki, eğer siz hic gunah istemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; gunah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdiRezin şu ziyadede bulundu: Resulullah (sav) buyurdu ki: Nefsim elinde bulunan Zatı Zulcelal'e yemin olsun ki, gunah işlemediğiniz takdirde ondan daha buyuk olan ucb'e duşeceğinizden korkarımBu rivayet, Munziri'nin etTerğib ve'tTerhib'inde kaydedilmiştir (420)

Resulullah (sav) (bir hadisi kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: Bir kul gunah işledi ve: Ya Rabbi gunahımı affet!dedi Hak Teala da: Kulum bir gunah işledi; arkadan bildi ki gunahları affeden veya gunah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardırSonra kul donup tekrar gunah işler ve: Ey Rabbim gunahımı affet!der Allah Teala Hazretleri de: Kulum bir gunah işledi ve bildi ki, gunahı affeden veya gunah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır Sonra kul donup tekrar gunah işler ve: Ey Rabbim beni affeyle!der Allah Teala da: Kulum gunah işledi ve bildi ki, gunahı affeden veya gunah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi Dilediğini yap, ben seni affettim!buyurdu

Resulullah (sav) buyurdular ki: Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) umid ettikce ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim Ey Ademoğlu! Senin gunahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana donup istiğfar etsen, cok oluşuna bakmam, seni affederim Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hic bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım

Resulullah (sav) buyurdular ki: Bir adam: Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!diye kesip attı Allah Teala Hazretleri de: Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim? Ben ona mağfiret ettim, senin amelini de iptal ettim!buyurdu

Resulullah (sav) buyurdular ki: Beni İsrail'de birbirine zıd maksad guden iki kişi vardı: Biri gunahkardı diğeri de ibadette gayret gosteriyordu Abid olan diğerine gunah işlerken rastlardı da: Vazgec!derdi Bir gun, yine onu gunah uzerinde yakaladı Yine, vazgecdedi Oburu: Beni Allah'la başbaşa bırak Sen benim başıma mufettiş misin?dedi Oburu: Vallahi Allah seni mağfiret etmez Veya: Allah seni cennetine koymaz!dedi Bunun uzerine Allah ikisininde ruhlarını kabzetti Bunlar Rabbulaleminin huzurunda bir araya geldiler Allah Teala Hazretleri ibadette gayret edene: Sen benim elimdekine kadir misin?dedi Gunahkara da donerek: Git, rahmetimle cennete gir!buyurdu Diğeri icin de: Bunu ateşe goturunemretti Ebu Hureyre (ra) der ki: (Adamcağız Allah'ın gadabına dokunan munasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dunyasını da, ahiretini de heba etti

Resulullah (sav) buyurdular ki: Bir adam vardı, (gunah isteyerek nefsine zulmetmekte) cok ileri idi Olum gelip catınca oğullarına dedi ki: Ben olunce, cesedimi yakın, kulumu iyice ezin ve ruzgarın onunde sacın, Allah'a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hic kimseye vermediği azabı verir!Olunce, bu soylediği ona yapıldı Allah da arz'a emrederek: Sende ondan ne varsa bana toplayıver!dedi Arz da topladı Adam ayakta duruyordu Sen boyle bir vasiyeti niye yaptın?diye Rabb Teala sordu Senden korktuğum icin ey Rabbimcevabını verdi Allah Teala hazretleri bu cevap uzerine onu affetti

Ebu'dDerda (ra)'yı işittim Demişti ki: Resulullah (sav)'ı işittim, şoyle buyurdu: Muşrik olarak olenle, bir muslumanı haksız yere olduren haric, Allah butun gunahları affedebilir

858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt