Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Af Genişliyor

Af Genişliyor
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Affetme Genişliyor Atılan öğrencilere müjde, bağışlama genişliyor TBMM komisyonu üyeleri benzer fikirde: Öğrenci affının kapsam süresi 2000'den geriye doğru çekilmeli Öğrenci Affı yasa tasarısı taslağı Bakanlar Kurulu kadar Ekim ayında tartışılmak üzere Meclis'e gönderilirken, taslağın ilk olarak görüşüleceği TBMM Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri, affın genişletilmesinden yandan olduklarını açıkladılar Üniversiteden ilişiği kesilen ve bağışlama talep eden eski öğrenciler kadar kurulan Eğitim Hakkı Platformu (wwwogrenciaffıorg), TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri ile görüşerek affetme ile ilgili düşüncelerini aldılar Bütün komite üyeleri öğrenci affının çıkmasından yanlamasına olduğunu belirtirken, kapsamının genişletilmesi gerektiği görüşünde birleşti KURUL BAŞKANI SAĞLAM: YIL, 2000'DEN GERIYE DOĞRU ÇEKİLECEKTİR TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, affın kapsam süresinin 2000 yılı olarak belirlenmesine rağmen, bu yılın birazcık daha geriye çekileceğini açıklama ederek, “Yıl olarak azıcık daha geriye doğru çekilecektir diye düşünüyorum Her öğrencinin durumu öbür, çıkacak yasa herkesin işine yaramalı diye konuştu Komite üyesi CHP Milletvekili Fatma Nur Serter ise, “Tıp öğrencileri konusunda fazla hassasım Birkaç yıl sonra doktor olacak gençlerin okullarından atılmasına bir manâ veremiyorum Yasaya bir hudut koymanın akla yatkın olmadığını düşünüyorum, sorunu tam çözecek bir yasa için çabalıyoruz dedi “MEKTUPLA BİZE ULAŞIN Kurul üyesi CHP Milletvekili Necla Arat ise bağışlama beklentisi içinde olan gençlerin komisyon üyelerine ulaşmasının manâlı olduğunu belirterek, “Gerekirse çocuklarımız, mektupla bize ulaşsınlar, konu hakkında fazla telefon alıyoruz dedi Komite üyesi AKP Milletvekili Abdurrahman Arıcı da, kendisinin bir öğrenci affı baştan sona üniversiteyi bitirebildiğini anımsatarak, “Geniş kapsamlı bir yasanın çıkmasından yanayım, herkesi kapsasın Bende üniversite eğitimimi bir afla bitirdim, hemen bir tıp doktoru hem milletvekiliyim dedi CHP'Lİ ÖZBOLAT: “BAŞLANGICIN 1980 YILI OLMASI İÇİN DİRETECEĞİM Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Durdu Özbolat, affın 1980 yılından itibaren gençleri kapsaması gerektiğini her alanda söylediğini açıklama ederek, “Bir yıldır her alanda konuyu gündeme getiriyorum Cümbür Cemaat faydalanmalı, ardına kadar bu konuda direteceğim diye konuştu Kurul üyesi AKP Milletvekili Hamza Yerlikaya da, çıkarılacak yasanın tüm mağdurları kapsamasından yana olduğunu belirterek, “Önümüze gelen yasanın genişletilerek çıkarılmasından yanayım dedi  

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt