Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adobe Photoshop Express Beta

Adobe Photoshop Express Beta
0
239

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Adobe firmasının en ünlü programlarından biri olan Photoshop un web versiyonuyla karşı karşıyayız Bu site sayesinde fotoğraflarımızı internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde düzenlemeler yapıp sevdiklerimizle paylaşabileceğiz Yapılan sitenin çok gelişmiş olduğu söylenemez Zaten beta aşamasında olan bir hizmet İlerleyen günlerde daha gelişmiş özellikleriyle bizlere hizmet vereceğinden hiç şüphemiz yok

:wwwphotoshopcomexpresslandinghtml bu adresten programın sitesine girip, test drive bölümüne girince üstte resimdeki bir alan karşınıza çıkıyor Bu bölüm deneme amaçlı yapılmış bir alan İsterseniz üye olup kendi hesabınızla sisteme girip yapıp uygulamayı kullanabilrisiniz Bu yazıyı hazırlarken test kullanıcısını kullandım Üstte görülen ekranda ister yeni fotoğraf yükleyebilir yada var olan fotoğraflar dan istediğinizi seçerek düzenleme yapabilirsiniz My Photos a tıkladıktan sonra oradaki fotoğraflardan bir tanesini seçip programı inceleyelim…

Karşımıza fotoğraflarımızın olduğu sayfa gelmekte Bu alan bana biraz Adobe Bridge uygulamasını hatırlattı Orada da buna benzer bir yapı var Arayüzde kullanılan renkler de aynı zaten Fotoğraflardan istediğinizi seçip düzenleme yapabiliyorsunuz Ayrıca dosya isimlerinin altıdaki yıldızlarla beğendiğiniz fotoğraflara derece verip, beğeni sıranıza göre de listeletebiliyorsunuz Bunun dışında fotoğrafı email olarak gönderebiliyorsunuz Test kullanıcısında bu özelliği iptal etmişler

Ben yukardaki koltuk fotoğrafını seçtim ve düzenleme alanına girdim Sol tarafta fotoğraf üzerinde yapabileceğiniz işlemler listelenmiş Photoshop kullananların yada fotoğraf düzenlemesi ile uğraşanların aşina olduğu bir düzenleme listesi En Temel olan işlevler eklenmiş Crop (kesmek), Exposure (parlaklık), Auto Contrast vb Bunun dışında alttaki Efects başlığında da fotoğrafa çekitli efektler verebiliyorsunuz Bu alan uygulamanın daha ilerleyen versiyonlarında artacaktır ve Photoshop kadar olmasa da birçok özellik ekleyeceklerdir

Crop işlemi daha çok Adobe Lightroom isimli programdaki gibi yapılmış İstediğiniz şekilde ve yönde kesme işelemi yapabiliyorsunuz
Auto Contrsat :

Exposure:

Sharpen:

White Balance:

Pop Color:

Distort:

Black & White:

Yukardaki ekran görüntülerinden fotoğrafımızın nasıl bambaşka bir hale geldiğini görüyorsunuz İstediğiniz özelliği seçtiğinizde üstte o özellikle ilgili kontrol bölümü gözüküyor Oradan istediğiniz ayarı yapıp sağdaki onay kutucuğuna bastığımızda yaptığımız değişiklikler seçilmiş oluyor İsterseniz pencerenin altında görülen view orjinal tuşuna tıklayıp fotoğrafın ilk halini görebilir yada reset all ile yaptığınız değişiklikleri iptal edebilirsiniz Save tuşuna basmadığınız sürece yaptığınız değişiklikler fotoğrafa kayıt kayıt olmamakta Onun için içiniz rahat olabilir
Bu düzenleme özelliğinin yanı sıra kendinize ait fotoğraf galerileri oluşturabilir, slide show hazırlayabilir yada başkalarıyla bu albümleri paylaşabilirsiniz
Kendi galerimiz:

Diğer kullanıcıların galerileri:

SlideShow ekranı:

Adobe Photshop Express güzel bir uygulama olarak görülüyor Tabiki gelişmesi lazım (ve gelişecektir) Programın şu anki haliyle beğendim diyebilirim Önümüzdeki yıllarda bilgisayarımıza photoshop yüklemek zorun kalmayacağımızın bir işareti olarak algılamakta sakınca görmüyorum