Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adını Bile Duymak Kan Şekerinizi Düşürecek Bu Yiyecekleri Sahurda Asla Yememelisiniz

Adını Bile Duymak Kan Şekerinizi Düşürecek Bu Yiyecekleri Sahurda Asla Yememelisiniz
0
100

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-0f602b1a4b9e6df152124c6342a13686df448162.jpg


Oruç tutarken en büyük hatalardan biri glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketmek. Peki nedir bu glisemik indeks? Glisemik indeks, karbonhidrat içeren besinlerin vücudumuzda şekere dönüşme hızını belirten sayısal verilerdir. Yani glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketmeniz sizi hızlıca acıktıracak ve kan şekerinizi düşürecektir. Bu yiyecekler yerine indeksi 0'a yakın yiyecekleri tüketmek daha uzun süre tok kalmanıza sebep olur. Bu verilerden yola çıkarak, sahurda hangi yiyeceklerden uzak durmalıyız? Gelin birlikte bakalım...


Pirinç pilavı




Ramazan pidesi



Patates salatası, patates kızartması... Kısaca patatesle yapılan her şey.



Her türlü reçel



Sürülebilir çikolata, ezme gibi oldukça şeker içeren besinler



Kızartma ve yağlı besinler. Glisemik indeksin yanında yağlı olması mideyi rahatsız edebilir.



Börek, çörek gibi tüm hamur işleri. Her ne kadar anlık doygunluk hissi sağlasa da sonrasında çok acıktırır.



Mısır da glisemik indeksi yüksek besinlerden biri.



Zeytin, salamura bir gıda olduğundan gün içinde sizi çok susatabilir.



Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri. İçerisindeki baharat ve tuz oranı gün içinde sizi çok susatır.



Kahve. Kafein tüketimi vücudun su ihtiyacı arttır. Bu sebeple susuz kalırsınız...



Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Ani kan şekeri yükselme ve alçalmalarının önüne geçmek için 2-3 dakikalık “tatlı” bir sohbet konusu: Glisemik indeksi en basit anlatımla karbonhidrat (şeker) içeren bir yiyeceğin kan şekerini yükseltme potansiyeli olarak tanımlamak mümkündür. Şekerler doğada farklı formlarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Besinlerde bulunan karbonhidratların kan şekerini yükseltme suratına Glisemik İndeks ismi verilir. Eşit ölçülerde karbonhidrat içerseler de yiyeceklerin kan şekerini arttırıcı tesirleri birbirinden farklıdır. Birtakım besinlerin glisemik indeks pahaları düşük, kimilerinin ise yüksek olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
Beslenmede glisemik indeksin önemine uyarı çeken Beslenme Uzmanı Neslihan Aktepe, tok tutan besinleri açıklıyor Halk stres altındayken, çok düşük kalorili diyetler yaptıklarında, şok diyetlerin gerisinde veya kadınlar da regl döneminde iştahlarında artma gözlemlenebilir Lakin iştahınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında daha az acıkarak oruç tutabilmek için beslenme önerileri verdi: Pirinç ve sıcak patates yemeği kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok miktar İftar yemeğinden iki saat daha sonra meyve yiyebilirsiniz Tembellik yapmayın, sahura kalkın Bu fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında daha az acıkarak oruc tutabilmek icin beslenme onerileri verdi: Pirinc ve sıcak patates yemeği kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar İftar yemeğinden iki saat sonra meyve yiyebilirsiniz Tembellik yapmayın, sahura kalkın Bu cok onemli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,505Konular
982,808Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt