Oruç tutarken en büyük hatalardan biri glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketmek. Peki nedir bu glisemik indeks? Glisemik indeks, karbonhidrat içeren besinlerin vücudumuzda şekere dönüşme hızını belirten sayısal verilerdir. Yani glisemik indeksi yüksek olan yiyecekleri tüketmeniz sizi hızlıca acıktıracak ve kan şekerinizi düşürecektir. Bu yiyecekler yerine indeksi 0'a yakın yiyecekleri tüketmek daha uzun süre tok kalmanıza sebep olur. Bu verilerden yola çıkarak, sahurda hangi yiyeceklerden uzak durmalıyız? Gelin birlikte bakalım...
Pirinç pilavı
Ramazan pidesi
Patates salatası, patates kızartması... Kısaca patatesle yapılan her şey.
Her türlü reçel
Sürülebilir çikolata, ezme gibi oldukça şeker içeren besinler
Kızartma ve yağlı besinler. Glisemik indeksin yanında yağlı olması mideyi rahatsız edebilir.
Börek, çörek gibi tüm hamur işleri. Her ne kadar anlık doygunluk hissi sağlasa da sonrasında çok acıktırır.
Mısır da glisemik indeksi yüksek besinlerden biri.
Zeytin, salamura bir gıda olduğundan gün içinde sizi çok susatabilir.
Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri. İçerisindeki baharat ve tuz oranı gün içinde sizi çok susatır.
Kahve. Kafein tüketimi vücudun su ihtiyacı arttır. Bu sebeple susuz kalırsınız...
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.