Adet kadınlara bir suç oluşturan mı? kadınların ayıp yerlerini göster hz havva hz ademe hangi meyveyi yedirdi hzhavva hzademe hangi meyveyi yedirdi kadınların ayıp yerleri yerleri video Bazı kitaplarda şöyle bir hurafe geçer: Havva validemiz, HzAdem'i kandırdı, ona cennet meyvesinden yedirdi Bu olay ikisininde cennetten çıkmasına sebep oldu Bunun için Cenabı Adalet adeti ve gebeliği HzHavva'ya bir cinayet olarak verdi İslam, daha önce Yahudi ve Hristiyanların yapıştırdıkları lanetlik durumunu adamakıllı bertaraf etti Adem Peygamberin cennetten çıkarılmasında her ikisinide sorumlu tuttu İslam'da kadın kötülüklerin ve şeytanca iğvaların kaynağı olarak görülmez İslam'da HzAdem'i kadının tekrar çıkardığına harika İslam bu batıl düşünceleri en ince ayrıntısına kadar yıkmıştır Cenabı Hak buyuruyor: Derken iblis onların ayağını oradan kaydırdı İçinde bulundukları cennetten çıkardı(Bakara Suresi:36) Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine kullanmak için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz ya da ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi Ve onlara: Ben doğrusu size tavsiye verenlerdenim, diye yemin ettiBöylece onları kandırma ile aldattı Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine gözüktü Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size anlaşılır biçimde bir düşmandır, demedim mi? diye nidâ etti (Adem ile eşi) dediler ama: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadaryerleşme ve kullanım vardır, buyurdu (Araf suresi :2024) Derken iblis onun aklını karıştırıp Ey Adem! dedi, sana ebedîlik ağacını ve sonu gelmez bir saltanatı göstereyim mi? Nihayet ondan yediler Bunun üzerine kendilerine ayıp yerleri gözüktü Üstlerini cennet yaprağı ile örtmeye çalıştılar (Bu suretle) Âdem Rabbine âsi olup yolunu şaşırdı Daha Sonra Rabbi onu seçkin kıldı; tevbesini kabul etti ve doğru yola yöneltti(Taha suresi 12) Kur'an, yasak ağaçtan tatma suçunu Havva Anamıza yükleyen, kadınları hor ve hakir gören tüm anlayışları kökünden nehyeder Hadisi Şerif'de belirtildiği gibi: Adet, Allah'ın Adem kızlarına taktir buyurduğu bir şeydirTakdirdir, cinayet değildir Times New Roman,Times 1Kaynak: Times New Roman,Times 1Büyük Kadın İlmihali, Rauf GÜREŞÇI