Adet devri bayanların sonluluk gerginlik daima tatlı isteği ile seyreden açlık hali ağrı şişkinlik üzere aksiliklerle baş ettiği psikolojik-fizyolojik yorucu bir periyottur. Bilhassa bu devri yapılacak beslenme atakları hem bu semptomların azalmasına hem de kilonuzu koruyarak geçebilirsiniz
Ödemi önlemek için tuz tüketimi azaltılmalıdır. Tuz yerine karabiber, kekik üzere baharatlar kullanabilirsiniz. Konserve, turşu, salamura, salça üzere besinlerden uzak durun. Ödem atmak için likopen içeren domates suyu yanı sıra maydanoz, kekik, ananas, nane, roka, karahindiba, tarçın, kiraz sapı, beyaz- kırmızı lahana, kabuklu armut üzere besinleri tüketebilirsiniz.Bol su içmeyi unutmayın.
Göğüs hassasiyeti regl periyodunda en büyük sıkıntılardan biri. Hassasiyeti azaltmak için kahve,kola vb kafein içeren besinlerin alımını durdurun bunlar yerine hassasiyetinizi azaltacak adaçayı, melisa çayı tüketmeye çaba edin. Regl periyodunda magnezyumdan güçlü beslenmek tatlı krizleri ve öteki semptomları azaltabilir. Magnezyum ölçüsü azaldığında şekerli besinlere eğilim artar, yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, sonluluk hali oluşur. Kırmızı et, beyaz et, kuruyemişler, kabak ve ayçekirdeği, kuru baklagiller, kakao,koyu yeşil sebzeler, tam tahıllı ekmek,avokado,fıstık ezmesi, peynir, yumurta, patates, ananas, muz, portakal içerdiği magnezyum oranıyla regl periyodunda hem ağrıları hem de tatlı krizlerini geçirmeye yardımcı oluyor.
Regl devrinde kan kaybı nedeniyle halsizlik ve yorgunluk hissedilebilir.Kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, chia tohumu üzere demirden güçlü besinleri tüketmek gerekiyor. Demirden güçlü besinlerin C vitamininden güçlü maydanoz, domates, limon üzere besinlerle tüketilmesi demir emilimini arttırmaktadır.
B6 vitamininden güçlü balık, tavuk, brokoli, muz, havuç, yumurta, avokado, ıspanak ve tahıllar üzere besinleri tüketmek hudut sistemine olumlu tesiri sayesinde adet öncesi yaşanan gerginlik ve sonluluk durumunu azaltır.
Bu devirde sıklıkla görülebilen kabızlık durumları için meyve ve zerzevat tüketiminizi artırın. Ayrıyeten orta öğünlerde probiyotik yoğurt, yulaf ezmesi karışımları da kabızlığınızı önler.