Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
- 350 gram dana kıyma
- 300 gram kuzu kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (Arzu ederseniz)
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları küp küp doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın.
- Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın (İsteğe bağlı biz kullanmadık)
- Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın.
- Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.
- Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin.
- Biz ızgarada pişirdik lakin dilerseniz siz fırında fansız ayarda 200 derecede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.