Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acur turşusu evde nasıl yapılır? Acur turşusu yapmanın püf noktaları

Acur turşusu evde nasıl yapılır? Acur turşusu yapmanın püf noktaları
0
134

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
acur_tursusu_evde_nasil_yapilir_acur_tursusu_yapmanin_puf_noktalari_1567849332_1397.png

Kuru fasulye pilavın yanınında vazgeçilmez olacak hem prodüksiyonu çok pratik hem de sıhhat açısından yararlı olan acur turşusunu meskende yapmaya ne dersiniz? Bir kere tadına bakanların çok beğendiği ve birinci tadımda salatalığa benzeyen acur turşusunu hazırlamak için geç kalmayın. Şimdilerde tam mevsimi olan acur turşusunun imalatı bugünkü metnimizde.

Acur, kabuğu yeşil renkte olan uzunluğu neredeyse 1 metreye kadar uzanabilen bir tıp salatalık çeşididir. Memleketimizde çoğunlukla turşu olarak tüketilen acur, aslında kabakgiller familyasına aittir. Görüntü itibariyle salatalığa benzese de, kavunla birebir cins içinde yan alır. Sıcak iklimlerde yetişen acur içerisinde bol ölçüde su barındırır.Yaklaşık 12-15 santimetre uzunluğa eriştiğinde, en lezzetli halini alan acur, kdeniz’in belli ortamlarında “hıta” ismini alır. Anadolu’da halk arasında “yılan kavunu” olarak isimlendirilir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken acurun en yararlı halinden biri olan turşusunun prodüksiyonunu hiç denediniz mi? Gelin birlikte acur turşusunun imalatını öğrenelim...

zlNCc_1567849657_7587.jpg

ACUR TURŞUSU TANIMI:

GEREÇLER

2 kiloya yakın ince acur
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı tuz yahut salamura tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
Bidonun 3′ de 1’i kadar sirke
Su
Taze fesleğen
1 avuç kuru nohut



K22iw_1567849229_008.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle sarımsakları soyun. Daha sonra acurların üzerine kürdanla delikler açın.

Bidona şıkça yerleştirip aralara sarımsakları koyun.

En üst kısma fesleğen kollarını koyup, nohutları içine atın.

Akabinde bir kabın içerisinde limon tuzu, sirke, tuz ve suyu karıştırın.

Bidonun içerisine aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir mahalde 3 hafta bekletin.

Daha sonrasında açıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...



SyAzF_1567850234_3667.jpg

ACUR TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Acurları kesinlikle bidona yerleştirmeden kürdanla delikler açın. Bu sistem acurların yumuşamasına ket olacaktır.

- Acur turşusunu yaptıktan sonra kuru ve serin bir ortamda 3 hafta boyunca koruma etmelisiniz.

Turşunun içerisine eklediğiniz nohutlar muhakkak kuru olmalıdır. Haşlanmış nohut koymayın.

9yo8C_1567850295_422.jpg

ACUR TURŞUSU KAÇ KALORİDİR?

Acur turşusunun yalnızca bir adedinde yaklaşık olarak 13 kalori bulunmaktadır.
 
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,339Kullanıcılar
ryzegrxod1Son üye
Üst Alt