Acuka Soslu Milföy Sarma Baget Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet baget
- 2 dikdörtgen biçiminde milföy
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç ceviz
- 3 kaşık zeytinyağı
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Acuka Soslu Milföy Sarma Baget Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bagetleri 20 dakika haşlayın.
- Sonrasında doğrayıcıya salça, sarımsak, bir avuç cevizi, zeytinyağını ve baharatları koyarak sürülebilir bir kıvamı olana kadar karıştırın.
- Sonrasında dikdörtgen halindeki milföylerin üstüne bu karışımı bir hoş sürelim ve milföylerimizi uzun şerit ve bir parmak halinde dilimleyelim.
- Haşlanmış olan bagetlerimizi su içerisinden alıp dilimlediğimiz milföyleri bagetlerimizin etrafında dolandıralım.
- Bütün hepsini bu biçimde yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırında tepsisine koyup ( isterseniz yumurta sarısı sürüp susam da ekleyebilirsiniz ) 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.