
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı fark etmez)
- 4 yemek kaşığı toz şeker (azaltılabilir)
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine su, süt ve yağı boşaltın ardından maya ile şekeri ekleyin.
- İyice karıştırdıktan sonra elinize hafif yapışacak şekilde unu eklemeye başlayın(yapışmıyor ise çok büyük bir sıkıntı olmaz).
- Hamur haline geldikten sonra tuzu ekleyebilirsiniz. ( ilk eklediğiniz zaman elinize tuz parçacıkları gelebilir sıkıntı olmaz. )
- Artık hamuru mayalanması için streç film ile kabını sarın. Yaklaşık bir buçuk saat sonra hamuru kabından alın.
- Hamuru beze haline getirin. Ardından bir bezeyi açın ve sarıp rulo haline getirin.
- Hamuru açtığınız zaman isterseniz çikolata, peynir vb. şeyler koyabilirsiniz. Her beze için aynı işlemi uygulayın.
- Rulo olan hamuru simite benzer şekle yani açma şekline getirin. Açmaları tepsiye dizin.
- Ardından tepsi mayası için yaklaşık 10- 15 dakika üstü örtülü biçimde bekletin.
- Aradan 10 – 15 dakika geçince hamurun içine çok bastırmadan üstüne yumurta satısını sürün ve çörek otunu atın.
- Fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. (Herkesin fırınında bu süre değişebilir mesela benim fırınımda yaklaşık 15 dakikada pişiyor bu yüzden kesinlikle başından ayrılmayın. ) Afiyet olsun. Sıcak sıcak yiyin
.