Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma

Açma
0
64

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
acma.jpg

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı fark etmez)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (azaltılabilir)
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
Süs İçin;
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kabın içine su, süt ve yağı boşaltın ardından maya ile şekeri ekleyin.
  2. İyice karıştırdıktan sonra elinize hafif yapışacak şekilde unu eklemeye başlayın(yapışmıyor ise çok büyük bir sıkıntı olmaz).
  3. Hamur haline geldikten sonra tuzu ekleyebilirsiniz. ( ilk eklediğiniz zaman elinize tuz parçacıkları gelebilir sıkıntı olmaz. )
  4. Artık hamuru mayalanması için streç film ile kabını sarın. Yaklaşık bir buçuk saat sonra hamuru kabından alın.
  5. Hamuru beze haline getirin. Ardından bir bezeyi açın ve sarıp rulo haline getirin.
  6. Hamuru açtığınız zaman isterseniz çikolata, peynir vb. şeyler koyabilirsiniz. Her beze için aynı işlemi uygulayın.
  7. Rulo olan hamuru simite benzer şekle yani açma şekline getirin. Açmaları tepsiye dizin.
  8. Ardından tepsi mayası için yaklaşık 10- 15 dakika üstü örtülü biçimde bekletin.
  9. Aradan 10 – 15 dakika geçince hamurun içine çok bastırmadan üstüne yumurta satısını sürün ve çörek otunu atın.
  10. Fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. (Herkesin fırınında bu süre değişebilir mesela benim fırınımda yaklaşık 15 dakikada pişiyor bu yüzden kesinlikle başından ayrılmayın. ) Afiyet olsun. Sıcak sıcak yiyin :).
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt