Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma

Açma
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
acma.jpg

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak derin bir tencerenin içine tozmaya, şeker ve tuzu koyup üzerine sütü döküp ılık sütü ve ılık suyu ekleyip karıştıralım 5 dakika kadar bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir kıvam alınca tencerenin kapağını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamur mayalanınca hamuru çok az bir yoğurup havalandıralım.
  4. Hamuru bezelere ayıralım bir tane alıp tezgahta parmak uçlarımızla açalım daha sonra üzerine bıçakla yumuşak tereyağ yada becel sürelim.
  5. Hamuru rulo şekline getirip kıvıralım ve açma şekli verelim.
  6. Diğer hamurları, bitene kadar aynı bu şekilde yapalım.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun????.
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,982Kullanıcılar
yeumedısaSon üye
Üst Alt