iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta (sarısı üstüne)
*4 5 5 su bardağı un
Arası için;
*Tereyağı
Açma Tarifi Yapılışı İlk önce un hariç bütün malzemeler kaba alınıp karıştırılır ardından un azar azar ilave edilir Yumuşak bir hamur elde etmeniz lazım yoğurduktan sonra yaklaşık 35 dk mayalandılar Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanıp elle açılır, oda sıcaklığında olan tereyağ sürülüp rulo yapılıp, şekil verilir Tepsiye aldığımız hamurları 15 dk daha mayalandırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpilir ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta (sarısı üstüne)
*4 5 5 su bardağı un
Arası için;
*Tereyağı
Açma Tarifi Yapılışı İlk önce un hariç bütün malzemeler kaba alınıp karıştırılır ardından un azar azar ilave edilir Yumuşak bir hamur elde etmeniz lazım yoğurduktan sonra yaklaşık 35 dk mayalandılar Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanıp elle açılır, oda sıcaklığında olan tereyağ sürülüp rulo yapılıp, şekil verilir Tepsiye aldığımız hamurları 15 dk daha mayalandırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpilir ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun