Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instat maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- Yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza tüm sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuz, şeker, mayayı da ekleyip 10 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ek edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp kabarmaya bırakıyoruz.
- Mayası gelen hamurumuza halini verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.