bilgisayarci
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instatnt maya
- 8,5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde)
- 1 büyük kase zeytin ve çekirdeği çıkarılmış
- Kekik, pulbiber kırmızı toz
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin ezmesi için tüm malzemeleri robottan geçirelim.
- Hamur için;İlk önce sıvı malzemelerimizi bir kapta çırpalım .
- En son un ve tuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım kontrollü bir şekilde un ilavesini yavaş yavaş ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
- Sonra üzerine kapatıp mayalandırmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuz maya kokusu çıkması için bir kaç kez yoğuralım .
- Elimizi sıvı yağa batıralım un eklemeyelim .
- Hamuru bezelere bölüp elimizle açalım.
- Zeytin ezmesiden sürelim ,kenarlardan katlayıp yuvarlayalım .
- Zeytin ezmesi bitene kadar işleme devam edelim, benim bitti kalan bezelere kaşar peyniri koydum .
- Fırın tepsisine dizelim ,üzerine örtüp yarım saatte tepsi mayası için bekleyelim.
- Yumurta sarısı sürüp ister üzerini boş bırakın ister susam ekleyin benim çocuklar sade sevdiği için eklemedim .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 40 – 45 dakika pişirelim .Çocuklar için beslenmesine harika bir lezzet soğuyunca dondurucuyada koyabilirsiniz afiyetler olsun ????
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.