Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Tarifi (Sahura,kahvaltıya,misafire)

Açma Tarifi (Sahura,kahvaltıya,misafire)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Açma Tanımı (Sahura,kahvaltıya,misafire) İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un (500 gram)
  • 1,5 su bardağı su (250 gram)
  •  2 çorba kaşığı tereyağı (50 gram)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (50 gram)
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı şeker
İç harcı için:
  • 2 dolu avuç siyah zeytin (zeytin ezmesi,peynir vs)
Üzeri için :
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
  • Çörek otu

Açma Tanımı (Sahura,kahvaltıya,misafire) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir kasede 500 gram beyaz un ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
  2. 1,5 su bardağı ılık suya 1 paket instant maya ve 3 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın.
  3. Şeker ve ılık suyla mayanın biraz köpürüp kabarması için 5 dakika bekleyin.
  4. 50 gram tereyağı ve 50 gram zeytinyagını una ekleyip yoğurmaya başlayın.
  5. Suyun üzerinde köpükler oluşunca mayalı, şekerli suyu da ekleyin ve tüm karışım düzgünce özleşene kadar evvel kasede yoğurun.
  6. Ardından tezgaha alıp uygunca pürüzsüz bir hamur olana kadar esnete esnete 5 dakika daha yoğurun.
  7. Kaseyi yağlayıp hamuru tekrar kaseye koyun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalayın.
  8. 1 saatin sonunda hamuru tezgaha alın ve rulo haline getirin.
  9. Bu haliyle 8 eşit bezeye ayırın.
  10. Bezeleri ayrıyeten yuvarlamayın zira açmak zorlaşacaktır.
  11. Sade açma için bir bezeyi rulo halinde uzunca açın akabinde bir ucunu kendinize hakikat, öbür ucunu ileri iterek aksi istikamette hamuru dolayın.
  12. İki ucunu birleştirip yapıştırın.
  13. Eğer birleşme yeri fazla kalın olursa biraz elinizle yuvarlayıp inceltebilirsiniz.
  14. Zeytinli açma için, 2 avuç siyah zeytinin çekirdeklerini çıkartın.
  15. Zeytinlerin yarısını mutfak robotuna 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte koyun ve düzgünce püre olana dek çekin.
  16. Diğer yarısını da ekleyip 1-2 cins daha çekin tekrar bezelerden birini alın ve bu sefer evvel 4 parmak genişliğinde açın.
  17. Ortasına şerit halinde 1-1,5 çorba kaşığı zeytinli harçtan koyun.
  18. Ardından karşılıklı hamuru yapıştırın.
  19. Şekil verip tepsiye yerleştirin.
  20. Üzerlerini örtüp tepside de 1 saat mayaladıktan sonra 1 yumurta sarısına 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp açmaların üzerine sürün ve dilediğiniz kadar çörek otu serpin.
  21. 190 derecede altlı üstlü çalışan fırında 20-22 dakika üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun.
  22. Ertesi gün için üstlerine bir bez örtün ve servis etmeden evvel kesinlikle ısıtın ❤️.
Not:Tarif ve püf noktalarına dikkat ederseniz tel tel yumuşacık bir açma olacaktır kesinlikle deneyin.️önemli püf noktaları olarak hamuru yaklaşık 5-7 dakika düzgünce yoğurun.

Not 2:Hamur toplamda 1 saat mayalanacak, 15 dakika da bir hamuru dört köşesinden katlayıp aykırı çevirin.İç harcı için ne isterseniz kullanabilirsiniz.

Açma Tanımı (Sahura,kahvaltıya,misafire) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pamuk Üzere Açma Tanımı Ezber Bozan Lezzet İçin Gereçler 1 su bardağı süt (ılık)1 su bardağı su1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuz5_5,5 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ İçi için; 100 gr tereyağı Üzeri için; 2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt (400 ml)1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)1 adet yumurta akı2 yemek kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya7 su bardağı un Arasına sürmek için 100 gram tereyağı1 küçük kavanoz zeytin ezmesi Üzeri için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Patatesli Açma Tanımı İçin Gereçler 1 kilo un (Kontrollü ekleyin)2 adet yumurta (Sarıları üzerine)1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak ölçüsü)1 su bardağı ılık su2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya İç harcı için 5 tane patates2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Kahvaltıya Sahura Dışı Çıtır İçi Yumuşak Simit Poğça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı şeker1 tane yumurta1 paket kuru mayaYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirke1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ İçine Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı instant maya ya da yarım yaş maya1 yumurta akı2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3.5 – 4 su bardağı kadar un İçine; 150-200 gram beyaz peynir150 gram kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt