iltasyazilim
FD Üye
Açma Tadında Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak ilik sut
*1 bardak şeker ( Bir parmak eksik)
*2 paket yaş maya ( Yaş maya yerine 2 yemek kaşığı kurumaya da kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 bardak sıvı yağ
*2 yumurta ( Sarısı dışına beyaz kısımları içine eklenecek)
*89 bardak un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Çörekotu
İçi için:
*Peynir
*Tereyağı
Açma Tadında Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü bir cezvede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz Isıtmamızın nedeni poğaçanın daha çabuk mayalanmasını sağlamak
IsInan sütümüze mayamızı ekliyoruz Ben kuru maya kullandım Kuru mayayı önceden bir tatlı kaşığı şeker ile karıştırıp üzerine ısınan sütten bir iki yemek kaşığı süt ekledim Bir kere karıştırıp mayalanmasını bekledim Kabarmış olan mayayı süte ekledim
Şekeri ve tuzu da ekleyip karıştıralım
Yumurtanın aklarını da ekleyelim Yağımızın 43 ünü de ekleyelim Kalan yağ ile hamurumuzu toparlayacağız
Bütün eklediklerimizi karıştıralım
Unumuzu 7 bardağa kadar koyalım Daha sonra yavaş yavaş yedirelim 8 bardak tan sonra hamurumuzu yağ ile toparlamaya çalışalım Eğer hala cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz Hamurumuz hafif ele yapışacak kıvamda olacak toparlanan hamurumuzu yarım saat ustu kapalı şekilde bekletelim
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alalım Tereyağı ile hafifce açalım Aynı büyüklüğünde olan hamurumuzu da üzerine koyup tereyağı ile onuda açalım ben iki kat yaptım siz üç katta yapabilirsiniz Hamurumuzun boyutu büyükse ikiye bölebiliriz (ben içine birsey koymadım Siz dilerseniz peynirde koyabilirsiniz )
Hamurumuzu biri sağ yöne biri sol yöne olacak şekilde yuvarlayalım Onu da simit şeklinde yuvarlak hale getirelim Siz istediğiniz başka bir şekilde verebilirsiniz hamuru tek katta yapabilirsiniz İçerisine peynir koyup da sekil verebilirsiniz sekil verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürüp üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180190 derecede pişiriniz üzeri kızarınca çıkartabilirsiniz AFİYET OLSUN
Not: Soğuyan poğaçalarınızı hemen buzluğa da atabilirsiniz kullanacağınız zaman çıkartıp ısıtabilir veya 10 dakika kadar beklettiğiniz zaman yine yumuşacık olacaktır
Not: Ben yarım ölçekten yaptım 25 adet poğaça çıktı Siz bu tariften biraz daha küçük yaparak 60 tane çıkartabilirsiniz
*
*3 bardak ilik sut
*1 bardak şeker ( Bir parmak eksik)
*2 paket yaş maya ( Yaş maya yerine 2 yemek kaşığı kurumaya da kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 bardak sıvı yağ
*2 yumurta ( Sarısı dışına beyaz kısımları içine eklenecek)
*89 bardak un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Çörekotu
İçi için:
*Peynir
*Tereyağı
Açma Tadında Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü bir cezvede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz Isıtmamızın nedeni poğaçanın daha çabuk mayalanmasını sağlamak
IsInan sütümüze mayamızı ekliyoruz Ben kuru maya kullandım Kuru mayayı önceden bir tatlı kaşığı şeker ile karıştırıp üzerine ısınan sütten bir iki yemek kaşığı süt ekledim Bir kere karıştırıp mayalanmasını bekledim Kabarmış olan mayayı süte ekledim
Şekeri ve tuzu da ekleyip karıştıralım
Yumurtanın aklarını da ekleyelim Yağımızın 43 ünü de ekleyelim Kalan yağ ile hamurumuzu toparlayacağız
Bütün eklediklerimizi karıştıralım
Unumuzu 7 bardağa kadar koyalım Daha sonra yavaş yavaş yedirelim 8 bardak tan sonra hamurumuzu yağ ile toparlamaya çalışalım Eğer hala cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz Hamurumuz hafif ele yapışacak kıvamda olacak toparlanan hamurumuzu yarım saat ustu kapalı şekilde bekletelim
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alalım Tereyağı ile hafifce açalım Aynı büyüklüğünde olan hamurumuzu da üzerine koyup tereyağı ile onuda açalım ben iki kat yaptım siz üç katta yapabilirsiniz Hamurumuzun boyutu büyükse ikiye bölebiliriz (ben içine birsey koymadım Siz dilerseniz peynirde koyabilirsiniz )
Hamurumuzu biri sağ yöne biri sol yöne olacak şekilde yuvarlayalım Onu da simit şeklinde yuvarlak hale getirelim Siz istediğiniz başka bir şekilde verebilirsiniz hamuru tek katta yapabilirsiniz İçerisine peynir koyup da sekil verebilirsiniz sekil verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürüp üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180190 derecede pişiriniz üzeri kızarınca çıkartabilirsiniz AFİYET OLSUN
Not: Soğuyan poğaçalarınızı hemen buzluğa da atabilirsiniz kullanacağınız zaman çıkartıp ısıtabilir veya 10 dakika kadar beklettiğiniz zaman yine yumuşacık olacaktır
Not: Ben yarım ölçekten yaptım 25 adet poğaça çıktı Siz bu tariften biraz daha küçük yaparak 60 tane çıkartabilirsiniz
*