Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Kete

Hoş geldin! osm tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Açma Kete
0
36

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Açma Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 2 adet yumurta akı (Sarılar yüzüne sürülecek)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Unu kulak göğsü kıvamında olacak biçimde denetimli ekliyoruz
İç harcı için;
  • 2 paket margarin
  • 2 çay bardağı tahin

Açma Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık sütümüzün içine sıvı yağ, yumurta akı, şekeri, tuz, mayayı ekleyip, unu denetimli biçimde ekliyoruz kulak göğsü yumuşaklığın da olmasına dikkat edelim.
  2. Hamurumuzu bekletmeden portakaldan biraz büyük bezeler alıp, açıyoruz.
  3. Açtığımız üç bezeyi yağ ve tahin karışımından yağlıyor, rulo halinde sarıp, bir kenara alıp, biraz donmasını bekliyoruz.
  4. Dört parmak aralık koyarak kesiyor zarf formunda kapatıp, tepsiye diziyoruz.
  5. Tepside 15 dakika bekletip, yumurta sarısını sürüp, 180 derece fırında pişiriyoruz.
Açma Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tereyağlı Açma Kete Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık süt1.5 su bardağı sıvı yağ3 tane yumurta (Sarısı üzerine beyazı hamura)2 yemek kaşığı toz şeker1 paket maya (Kuru yahut yaş maya farketmez)Tuz Arası için Tereyağı Tereyağlı Açma Kete Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kıyır Kıyır Açma Kete Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ2 yumurta ( beyazları hamur harcına, sarıları yüzüne)3 yemek kaşığı tahin1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tozşeker1 paket yaş maya1 paket margarin2 yemek kaşığı tereyağıAldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Cevizli Açma Kete Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ2/3 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş yahut kuru maya İçi için; 300 gram cevizOrtalarına sürmek için sıvı yağı Üzeri için; 2 adet yumurta Cevizli Açma Kete Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Açma Kete Görüntülü Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta akı2 tatlı kaşığı toz şeker1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz5,5 su bardağı un 250 ml unu denetimli kullanalım Helvası için iç materyali; 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Tahinli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamur malzemeleri 150 gr margarin yahut tereyağı1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine ayrılacak)2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)1 paket instant mayaAlabildiği kadar un yaklaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt