iltasyazilim
FD Üye
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta akı (sarısı üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*2 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı şeker
*Alabildiğine un
ARA KATLAR İÇİN;
*1 paket margarin
*1 çorba kaşığı tahin
AÇMAK İÇİN;
*Nişasta ve un karışımı
Açma Kete Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak margarini eritelim, altını kapatıp tahini ekleyip bir kenara soğuması için bırakalım
*Daha sonra hamura geçelim; ilk önce mayayı sütle birlikte karıştırıp açalım topak kalmayacak şekilde daha sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*İyice yoğurduktan sonra hamuru 3 bezeye bölelim
*Birini karıştırdığınız un ve nişasta karışımı ile büyükçe açalım
*Açtığımız hamuru bir yere serip erittiğimiz margarinle yağlayalım, daha sonra ikinci bezeyi de açalım yağladığımız hamurun üzerine serelim ve onuda yağlayalım
*Son bezeye de aynısını yapıp onuda yağlı hamurun üzerine serip yağlayalım,* yani hepsini üst üste olacak
*Karşılıklı iki rulo yapalım keserek birbirinden ayıralım
*3 parmak kalınlığında keselim isterseniz biraz küçükte kesebilirsiniz orası size kalmış kestiğimiz bezleri oklavayla açalım, resimde görüldüğü gibi katlayıp tepsiye dizelim
*Yumurtasını sürüp üzerine çörek otu yada susam serpip mayalanmaya bırakalım
*Güzelce kabardıktan sonra 200* ısıtılmış fırına verelim Afiyet olsun
*2 yumurta akı (sarısı üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*2 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı şeker
*Alabildiğine un
ARA KATLAR İÇİN;
*1 paket margarin
*1 çorba kaşığı tahin
AÇMAK İÇİN;
*Nişasta ve un karışımı
Açma Kete Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak margarini eritelim, altını kapatıp tahini ekleyip bir kenara soğuması için bırakalım
*Daha sonra hamura geçelim; ilk önce mayayı sütle birlikte karıştırıp açalım topak kalmayacak şekilde daha sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*İyice yoğurduktan sonra hamuru 3 bezeye bölelim
*Birini karıştırdığınız un ve nişasta karışımı ile büyükçe açalım
*Açtığımız hamuru bir yere serip erittiğimiz margarinle yağlayalım, daha sonra ikinci bezeyi de açalım yağladığımız hamurun üzerine serelim ve onuda yağlayalım
*Son bezeye de aynısını yapıp onuda yağlı hamurun üzerine serip yağlayalım,* yani hepsini üst üste olacak
*Karşılıklı iki rulo yapalım keserek birbirinden ayıralım
*3 parmak kalınlığında keselim isterseniz biraz küçükte kesebilirsiniz orası size kalmış kestiğimiz bezleri oklavayla açalım, resimde görüldüğü gibi katlayıp tepsiye dizelim
*Yumurtasını sürüp üzerine çörek otu yada susam serpip mayalanmaya bırakalım
*Güzelce kabardıktan sonra 200* ısıtılmış fırına verelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.