Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Kete (Kat Kat)

Açma Kete (Kat Kat)
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 tane yaş maya
*1 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
*Aldığı kadar un
*2 tane yumurta ( sarısı yüzüne akı içine )

Hamura sürmek için;


*250 gr margarin
*2 yemek kaşığı tahin

Üzerine;


*Yumurta sarısı, susam, çörekotu karışımı

Açma Kete (Kat Kat) Tarifi Yapılışı Sütü ılıtıp mayayı diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Hamuru 20 dk dinlendiriyoruz bu arada da tavada margarini eritip tahini ekliyoruz Hamuru 6 parçaya bölüp yuvarlak açıyoruz ,üzerine tahinli yağlı karışımdan sürüp üst üste diziyoruz her bezenin arasını bu işlemi uyguluyoruz Bittiğinde rulo şeklinde sarıp buzdolabında yağın donması için bekletiyoruz ,bu şekilde akşamdan yapıp sabah kalktığınızda da pişirebilirsiniz Hem sıcak hemde taze olmuş olur bekleyen hamuru büyükçe açıyoruz, kare şeklinde kesip zarf gibi katlayıp tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atıyoruz 200 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
 

Similar threads

Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 5 su bardağı sıvı yağ *1 adet yaş maya *2 adet yumurta (Sarısı üzerine) *1 5 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un Arasına sürmek için *250 gram margarin veya tereyağı Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 su bardağı sıvı yağ *2 yumurta akı içine sarısı dışına *3 çorba kaşığı şeker *1 çorba kaşığı tuz *1 paket yaş maya *Alabildiğince un (çok sert olmasın kıvamı) Arasına sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Kete Börek Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *4 su bardağı süt *1 su bardağı su *1 su bardağı sıvı yağ *4 yemek kaşığı şeker *1 5 yemek kaşığı tuz *1 paket yaş maya *2 yumurta akı *Aldığı kadar un Arasına sürmek için; *1 paket margarin *Yarım çay bardağı sıvı yağ *4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Cevizli Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *Aldığı kadar un İçi harcı için; *1 su bardağı un *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı ceviz içi Arası için; *200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Erzurum Bohça Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 çay bardağı sıvı yağ *1,5 çay bardağı su *1 yumurta *1 paket kabartma tozu *1 yemek kaşığı üzüm sirkesi *Aldığı kadar un *Açmak için nişasta Üzerine: *Yarım paket margarin (eritilmiş) *1 çay bardağı sıvı yağ İç malzemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt