Açma (En Kolay) Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağa
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 3 yumurta sarısı yüzüne akı hamura
- Yumuşak olması gerektiği için unu ona nazaran denetimli ekleyelim ele hafif yapışıyor.
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
Açma (En Kolay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle süt ve suyu bir ısıtma kabına döküp ısıtalım ,ılık olması koşul lakin çok sıcak asla olmasın yumurta ve maya için sakıncalıdır.
- Yoğurma kabına ılık olan malzemeyi ekliyoruz ve yumurtanın 1ini içine kırıyoruz ve 3 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp akını hamura ekliyoruz .
- Bütün gereçleri de ekleyip elimizle düzgünce karıştırıyoruz .
- Yaş mayamızı da elimizle ezerek yok olana kadar karıştıralım .
- Geri kalan materyalleri de ekleyip sonrasında unu denetimli ekleyip hoş bir halde yoğuruyoruz.
- Ağzını kapatıp bi yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu hoş bi halde tezgahta toparlayıp mandalina büyüklüğünde bezeler alıp üzerlerine 1er tatlı kaşığı oda sıcaklığındaki margarin ekliyoruz fotoğraflarda detaylı vardır.
- Bütün hamur beze alınca margarini de eklendikten sonra elimizle hamura açıyor üzere basarak yağı her köşesine sürerek açıyoruz sonra yuvarlıyoruz.
- Hepsini o denli yapınca o yuvarlanmış hamurlar hafifi hafif tezgaha vura vura sarıyoruz.
- Uzun bi formda iki tane yapıp kendi ekseninde yuvarlayıp kıvırıyoruz.
- Tepsiye mayalanması için 15- 20 dakika bekliyoruz ve fırında 200 derecede pişirip afiyetle yiyoruz. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.