teknolojiuzmani
FD Üye
Açma Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 2 bardak süt
- 5 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Peynir kullandım fakat patates ıspanak vb kullanılabilir
Açma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurduğumuz hamuru 10-12 beze olacak halde ayırıyoruz.
- Ayırdığımız hamurları on dakika kadar dinlendirip, küçük bazlama bezesi olarak açıyoruz.
- Açtığımız bezeleri servis tabağına alıp, ortasına sıvı yağ sürerek üst üste koyuyoruz ve 25-30 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezeler masa vb. geniş bir alanın üstüne alınır ve ellerimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- İçine harcı dolayıp, tepsiye daire biçiminde diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz.