Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Börek

Açma Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Açma Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 bardak süt
  • 5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Peynir kullandım fakat patates ıspanak vb kullanılabilir

Açma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yoğurduğumuz hamuru 10-12 beze olacak halde ayırıyoruz.
  2. Ayırdığımız hamurları on dakika kadar dinlendirip, küçük bazlama bezesi olarak açıyoruz.
  3. Açtığımız bezeleri servis tabağına alıp, ortasına sıvı yağ sürerek üst üste koyuyoruz ve 25-30 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen bezeler masa vb. geniş bir alanın üstüne alınır ve ellerimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  5. İçine harcı dolayıp, tepsiye daire biçiminde diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz.
Açma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt