iltasyazilim
FD Üye
Açma Börek Tadında Çıtır Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 Adet Günlük Böreklik Yufka Kullandım
İç Malzemesi İçin;
*600 gram köy peyniri kullandım
*3 yemek kaşığı susam
*1 demet maydanoz
Sos malzemesi;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
Sosun üzerine serpmek için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
Böreğin üzerine sürmek için;
*Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 yumurta sarısı iyice karıştırılıp çırpılacak
Açma Börek Tadında Çıtır Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar Herkese Mus mutlu Pazarlar
Sizlerle Çok Lezzetli çıtır çıtır peynirli açma börek tadında harika lezzet yufka böreğimin tarifini paylaşacağım Çıtır çıtır açma börek tadında harika bir lezzet Hem de çok pratik ben peynirli yapıyorum sizler istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz damak tadınıza kalmış
Buyurun Yapımına başlayalım
Öncelikle Peynirimizi rendeleyelim maydanozumuzu yıkayıp incecik kıyalım susam ile birlikte peyniri ilave edip iyice harmanlayalım ben tuzsuz peynir kullandığım için birazda tuz ekledim
ICJ harcımız hazır
Şimdi sos harcını hazır edelim su, yağ, Süt ve elma sirkesini büyükçe bir kâseye alıp iyice karıştıralım sosumuzda hazır
Şimdi 2 Yemek kaşığı unu ve 2 Yemek kaşığı nişastayı bir tabağa alıp iyice karıştıralım buda hazır
Şimdi yufkalarımızı geniş bir tepsiye veya tezgâha serip önce ortadan 2ye sora 4e sonrada oluşan üçgenleri de 2ye bölelim her yufkadan 8 Adet üçgen elde edelim
Şimdi kestiğimiz yufkaların üzerine sosumuzdan bolca fırça yardımıyla sürelim sosun üzerine Nişasta ve un karışımından biraz serpiştirelim iç harcımızdan geniş yerine alıp fotoğraftaki gibi saralım bütün yufkaları böyle saralım anında pişireceğimiz kısmını yağlı kâğıt serili tepsimize dizelim 1 Yumurta Sarısı ve erittiğimiz tereyağını iyice çırpıp bolca üzerine sürelim isteğe bağlı susam çörek otu da kullanılabilir ben sade tercih ettim Ardından 190 Derecede ayarladığımız fırında fotoğraftaki gibi kızarana kadar pişirelim Eyer ki bütün börekleri pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetine düzgünce dizin ve dondurucuya atın ihtiyacınız olduğu zaman çıkarın 25 30 dakika kadar dışarda bekletin üzerine sosunu sürün aynı şekilde pişirin deneyecek herkese Afiyet sağlık olsun Sevgiyle kalın huzurlu kalın
*6 Adet Günlük Böreklik Yufka Kullandım
İç Malzemesi İçin;
*600 gram köy peyniri kullandım
*3 yemek kaşığı susam
*1 demet maydanoz
Sos malzemesi;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
Sosun üzerine serpmek için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
Böreğin üzerine sürmek için;
*Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 yumurta sarısı iyice karıştırılıp çırpılacak
Açma Börek Tadında Çıtır Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar Herkese Mus mutlu Pazarlar
Sizlerle Çok Lezzetli çıtır çıtır peynirli açma börek tadında harika lezzet yufka böreğimin tarifini paylaşacağım Çıtır çıtır açma börek tadında harika bir lezzet Hem de çok pratik ben peynirli yapıyorum sizler istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz damak tadınıza kalmış
Buyurun Yapımına başlayalım
Öncelikle Peynirimizi rendeleyelim maydanozumuzu yıkayıp incecik kıyalım susam ile birlikte peyniri ilave edip iyice harmanlayalım ben tuzsuz peynir kullandığım için birazda tuz ekledim
ICJ harcımız hazır
Şimdi sos harcını hazır edelim su, yağ, Süt ve elma sirkesini büyükçe bir kâseye alıp iyice karıştıralım sosumuzda hazır
Şimdi 2 Yemek kaşığı unu ve 2 Yemek kaşığı nişastayı bir tabağa alıp iyice karıştıralım buda hazır
Şimdi yufkalarımızı geniş bir tepsiye veya tezgâha serip önce ortadan 2ye sora 4e sonrada oluşan üçgenleri de 2ye bölelim her yufkadan 8 Adet üçgen elde edelim
Şimdi kestiğimiz yufkaların üzerine sosumuzdan bolca fırça yardımıyla sürelim sosun üzerine Nişasta ve un karışımından biraz serpiştirelim iç harcımızdan geniş yerine alıp fotoğraftaki gibi saralım bütün yufkaları böyle saralım anında pişireceğimiz kısmını yağlı kâğıt serili tepsimize dizelim 1 Yumurta Sarısı ve erittiğimiz tereyağını iyice çırpıp bolca üzerine sürelim isteğe bağlı susam çörek otu da kullanılabilir ben sade tercih ettim Ardından 190 Derecede ayarladığımız fırında fotoğraftaki gibi kızarana kadar pişirelim Eyer ki bütün börekleri pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetine düzgünce dizin ve dondurucuya atın ihtiyacınız olduğu zaman çıkarın 25 30 dakika kadar dışarda bekletin üzerine sosunu sürün aynı şekilde pişirin deneyecek herkese Afiyet sağlık olsun Sevgiyle kalın huzurlu kalın